Informatikusként lehet tanyám?
Mindig is érdekelt az informatika…
Nagyon gondolkozom rajta, hogy majd proginfón tanuljak tovább.
Ugyanakkor vonz a tanyasi élet is…
Az agrártudományok is érdekelnek, például kertészmérnöki vagy agrármérnöki.
De ezekre mindenki azt mondja, hogy nem lehet vele elhelyezkedni, vagy ha mégis akkor már a diplomás minimálbérnek is örülni lehet.
Egy szabadúszó/vállalkozó informatikus viszont állítólag sokat keres…
Van aki megteheti, hogy csak havi 100 órát dolgozzon.
Hogyha ez valóban igaz, akkor informatikusként tudnék időt szorítani arra is, hogy legyen egy tanyám… Nem?
Nem egy hatalmasat akarnék, hanem egy tanya viszonylatban nézve kisebbet…
És nem lenne sok állat, a telek nagyobb részére gyümölcsfákat ültetnék, hogy ne vállaljam túl magam…
És egy kisebb részén lenne veteményes, lehet hogy dinnyeföldként funkcionálna, vagy olykor tököt termesztenék, stb.
És amit megtermelek megenném, adnék a rokonoknak, de kistermelőként el is adnék belőle…
Így hogyha mondjuk egy hónapban informatikai projekten ilyen 100-120 órát dolgoznék, nyílván kevesebbet keresnék még a kistermelői kiegészítéssel együtt is, mintha mondjuk 168+ órában lennék alkalmazott egy multinál…
De nekem megérné, mert mindkettőt tudnám élvezni.
Mit gondoltok.
Ez kivitelezhető tervnek tűnik, vagy gyerekes ábránd és amint belecsöppenek a munkavilágába már el is fogom hesegetni?
Vagy érdemes kötni az ebet a karóhoz és küzdeni ezen tervek megvalósításáért?
Szerintem inkább gyerekes ábrándnak tűnik.
Persze elméleti szinten tök jól hangzik a dolog, de a gyakorlatban nagyjából 1000 féle buktatója van a dolognak.
De ezt csak akkor tudod meg ha bele vágsz, ne az én véleményem tántorítson el ettől.
Miért ne lehetne tanyád informatikusként? :D Ha áram van és a net is megoldható, akkor semmi akadálya.
YouTube-on keress rá: Tanya Csenöl.
Siman megvalosithato.
Kedves ismerosom 18ev kiegett a programozastol.
Csinalta alkalmazottkent es vallalkozokent is.
Most mar csak heti par orat programozik 100 dollaros oraberert.
Mondjuk mellette epiti a sajat mlm-es, termeszetgyogyaszos vallalkozasat. Eleg jol megy nekik.
A lenyeg, hogy heti par ora meloval, siman mukodokepes utlot a tanyasi elet. A lenyeg, hogy internettel kapcsolatban triplan be legyel biztositva.
Nekem tanyám van de gyerekeim is akiknek kell a normális oktatás ezért Budapesten élek.
Valamit valamiért
Köszi a válaszokat!
Majd a megnézem a YouTube csatornát is…
#5. Ezt hogy érted?
Budapesten jobb az oktatás?
Egy SZTE hasonlóan jó mint egy ELTE, de nemzetközi viszonylatban egyik sem elismert vagy híres…
Egy Metropolitan egyetemnél meg sok “vidéki” egyetem jobb…
Nem hiszem, hogy kijelenthető lenne, hogy a budapesti oktatás jelentősen jobb mint a vidéki.
Illetve vannak tanyák pestmegyében is bőven.
Szóval megoldható lenne, hogy tanyán lakom és Pesten tanulok.
De én egyébként is csak az egyetem elvégzése után több évvel költöznék tanyára… Első ingatlanként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!