Mi szükséges ahhoz, hogy valaki informatikusként netto 1 millió forintot keressen?
- Milyen szintű iskolai végzettség szükséges?
- Milyen ága kell az informatikának (pl. programozó, szoftverfejlesztő)
- Mennyi munkatapasztalat szükséges?
- milyen cég ad ennyi fizetést?
- Tapasztalat függvénye, de általában felsőfokú végzettség szükséges.
- Komolyabb cégeknél egy sima senior fejlesztőnek is adnak ennyit, de persze vannak területek, ahol jellemzőbbek a kiemelkedő fizetések, pl. security vagy machine learning.
- Senior szint alatt nem igazán adnak ennyi, úgyhogy olyan 4-6 év minimum kell.
- Leginkább multik, kisebbek (pl. TransferWise) és nagyobbak is (pl. Oracle). Persze nincs kizárva, hogy valami kis startup is ad ennyit, csak olyannal én személy szerint még találkoztam.
Nettóhoz kb. ez kell, amit 3-as írt.
Bruttót meg akármelyik populárisabb cégnél adnak (EPAM, Evosoft, IT Services stb.).
Sziasztok, köszönöm a válaszokat.
Még annyit, hogy nem érettségiztem még le, folyamatban van. Mennyire kell tudni a matematikát ahhoz, hogy jó informatikus legyek? Eddig gimnáziumban a 4-es év végi osztályzat az, amit fel tudok mutatni. Ez elég, vagy húzzam fel magam 5-ösre?
Az informatika ma már igen szerteágazó szakma. Szerverek, hálózatok, web, adattárház, programozás millió témában és program nyelven.
Nézd meg hogy melyik terület szimpatikus és abba ásd bele magad. Válassz egy szűkebb területet de abban te legyél az egyik legjobb.
Középszerű rendszergazdával Dunát lehet rekeszteni, de aki mondjuk képes cisco switcheket, tűzfalakat Riverbed-et programozni az akár többet is kereshet mint amennyit te szeretnél.
Az informatika önképzés. Ne várd a csodát, hogy megtanítsanak. Google a barátod. Ja és a magas szintű angol nyelvtudás alap.
Ha egyetemre mész el kell döntened, hogy a nyarat a Balaton parton izzadva vagy egy klimatizált számítóközpontban töltöd. Ettől is nagyban függ majd a kezdőfizetésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!