Kimennétek Bukarestbe élni ,informatikusként?
Arra figyelj hogy ott mindent a bruttó bérből vonnak, nincs munkáltatói oldala a járuléknak.
Ugyanannyi bruttóból kb 20%-al kevesebb marad mint Magyarországon.
Ennyit Budapesten is tudsz keresni. (800-900 nettót)
Kedves Kettes!
Ilyen számítástudással remélem nem vagy software developer, hacsak nem te fejlesztetted az Internet Explorert regebben
Bukarestben sem olcsóbb az élet, mint Bp-en, sőt. A lakhatás talán még drágább is, cserébe sokkal balkánibb a légkör és az emberek. Engem személy szerint ez nagyon zavarna.
Annyit tudok, hogy szoftverfejlesztőként sokkal kisebb az adóterhed, tehát a nettód nagyobb lesz, mint más szakmákban.
Ha csak nincs személyes kötődésed Bukarest környékéhez én nem mennék. Akkor már inkább nyugati irányba.
Nekem egy ismerős tapasztaltként tehát kb 10 évvel a háta mögött Szófiába költözött, átcsábították Budapestről.
Ahogy hallom az IT fizetések ezekben a régiókban sem maradnak el a magyar bérektől, sőt...meglepődnétek h bizonyos pozíciókban mit ajánl egy bolgár és mit ajánl egy magyar munkáltató.
Fizetések sok esetben jobbak.
A háttér juttatás pl céges kocsi és lakás szintén hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!