Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire éri meg védőnőnek...

Mennyire éri meg védőnőnek tanulni?

Figyelt kérdés

Mennyire nehéz az egyetemen ez a szak? Elhelyezkedni könnyű vele? Milyen fizetésre lehet számítani?

Köszönöm a válaszokat előre!

2021. jún. 13. 07:56
1 2
 11/20 anonim válasza:
79%
Köszönöm a válaszodat, már azt hittem a pénz miatt volt ennyire szörnyű vagy ilyesmi. Én idén kezdem tanulmányaimat, mint védőnő (nagyon magas pontom lett ezért nem aggódom), de remélem én nem fogom megbánni, mert imádom a gyerekeket és számomra az okoz örömet, ha másnak segíthetek, tanácsolhatok, fejleszthetek😁
2021. jún. 20. 23:43
 12/20 anonim válasza:
76%
Melyik suliba jelentkeztél? Nappali, vagy levelező?
2021. júl. 18. 06:24
 13/20 anonim válasza:
79%

Szia!

Nehézséget nehéz megmondani, attól függ mennyire szeretnéd tudni az anyagot és mennyi energiát fektetsz bele. Ha nem parázol rá, hanem megérteni akarod, nem lesz nehéz. Fizetésünk bértábla alapján van, jelenleg egy kezdő védőnői bér bruttó 337.456.-

Ez az alapbér 3 évente nő, ahogy a fizetési kategóriába lépsz. Néha van emelés, a következő 2022-ben lesz. Az aktuális bértáblát a mave oldalon keresd. Erre jöhetnek pótlékok és cafeteria, de ez terület függő, van ahol megadják, van ahol nem. A munka sok és stresszes, nem azért csináljuk mert ebből leszünk gazdagok, hanem mert szeretjük. Minden egyes nap fáradalmát megéri, amikor egy anyuka azt mondja: köszönöm, olyan jó, hogy vagy. :) Lesz aki nem fog szeretni, nem akar majd eljönni szűrésre, lekezelő lesz, de minden munkahelyen vannak nehezebb és jobb napok. Ha akarod csinálni, csak szívből megy.

2021. júl. 21. 19:13
 14/20 anonim ***** válasza:
76%

jelenleg egy kezdő védőnői bér bruttó 337.456.-

Hiába van az ott, nem kapják azt az összeget meg, van pár diplomás ápoló ismerősöm. 200 nettó az 6-8 évvel a hátuk mögött.

2021. aug. 2. 15:46
 15/20 anonim ***** válasza:
6%
Ha csak az anyagiakat nézzük nem éri meg.
2021. aug. 5. 10:40
 16/20 anonim ***** válasza:
78%
Nettó 200 felett kapnak a kezdők. Úgy számolj, hogy a munkád során kb. 20%-ban foglalkozol a gyerekekkel, a többi időben a kismamákkal és az anyukákkal dolgozol, naponta fognak felhívni azzal a kérdéssel, hogy mit adhatnak enni az xy hónapos gyereknek.
2021. aug. 6. 15:03
 17/20 anonim ***** válasza:
17%
Kevés pénz, a felelősség nagy (ha nem megfelelő döntést hozol és a szülő beperel, akkor bajban vagy), sok munka, nem napi 8 az.
2021. aug. 6. 16:39
 18/20 anonim válasza:
71%

Kedves kérdező!

Én is úgy voltam, mint te, nagyon elhivatott voltam.

Viszont a "fejlesztő" rész hiányzik a kepzesbol.

Ha tanultál és van egy kis tapssztalatod, ESZREVESZED a problémát, sok fogok viszont egymagad segíteni nem tudsz. Nem tudsz tornat csinálni egymagad (pl tsmt, deveny).

Viszont ha jelzed is a problémát egyáltalán nem biztos, hogy a szülő utanajar. Aki.nem teheti meg a magant pl. És sokan vannak.

Kitanulhatsz persze sok mást, az jól.jonne! De energiád nem sok lesz a munka mellett.

Nem egy könnyű munka az biztos! De még mindig könnyebb, mint egy túlzsúfolt orvosi rendelőben dolgozni.

2021. dec. 22. 19:14
 19/20 anonim válasza:
60%

Szia! Levelezőn tanulok munka mellett, nagyon szeretem. Előttem már sok szó esett az elhivatottságról és az anyagiakról. Amit még hozzátennék, hogy nekünk azt sugallják az egyetemen, hogy az szuper, hogy a magad ura vagy, magadnak osztod be az idődet. Több olyan védőnővel találkoztunk gyakorlaton, aki pl. péntek délután 14 órától már nem elérhető, de addig rendesen dolgozik egész héten. Papíralapon folyik még mindig a munka, nem számítógépes rendszerekben. Renegeteg az adminisztráció, olyan 60%, ahogy hallottuk.

A suli nem vészes, akkor válaszd, ha tényleg szívből ezt szeretnéd csinálni!

2022. máj. 13. 08:42
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Pénteken is 4 ig vannak bent itt a védőnők. Kötelező.
2022. máj. 18. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!