Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen drágán dolgoznak...

Milyen drágán dolgoznak szakemberek munkadíj címszó alatt?! A minap egy kiírásnál néhányan hőbörögtek ezen. Mégis ezen szakiknak bőven van munkájuk! Nem teljesen érthető, h. ha sokallják az áraikat akkor miért vannak nekik hónapokra megrendeléseik...

Figyelt kérdés

Jóformán már mindenki kivétel nélkül hülye volt (kiváltképp azok akik kifizették eme emberkék által sokallott összegeket - más fáradtságos munkájáért, ami szerintem evidens, hogy ha X kér valamilyen munkát/szolgáltatást mástól, akkor fizet érte neki), csak ők voltak egyedül helikopterek.

Nekem villanyszerelő ismerőseim vannak. Ők sem ingyen végzik a munkájukat másoknak, ahogy az autószerelők, asztalosok, festők, vízvezeték-szerelők sem. Ez egy szolgáltatás. Amit vagy igénybe vesz valaki, vagy nem. Ha nem, akkor vagy megy máshoz, vagy megcsinálja maga. Ez eddig is így volt.

De!

Valahogy minden autószerelőnek, asztalosnak, szobafestőnek, vízvezeték-szerelőnek bőven van munkája, méghozzá sokunknak olyan sok, hogy hónapokra előre be vannak táblázva!

Ha annyian sokallnák az összeget, amit munkadíj kapcsán elkérnek, mégis hogyan lehetne ennyi sok különböző foglalkozású szakembernek (szakmánként is és azokon belül fejenként) ilyen sok megrendelése?! Azt hiszem ennyit az alaptalan hőbörgésről! Egyesek valamiért mégis...

Nem lehet megérteni őket.

2021. jún. 8. 19:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Ennyi erővel, akkor a villamossággal foglalkozóknak történő kifizetések is felháborítóak, mert azokat a kisebb munkálatokat (ahogy glettelés helyett az "egyszerű" festést is) igen sokat meg tudnák maguk csinálni."

Pont erről beszéltem az előbb. Villamossághoz azért kell minden bagatell dologhoz szerelőt hívni, mert azt ha elrontod, meg is halhatsz vagy leég a ház. Nem azért mert annyira béna vagyok, hogynem tudok néhány vezetékre egy-egy érvéghüvelyt felrakni és sorkapocsba bekötni. Ezzel szemben ha a festést romtom el, nem halok meg és nem ég le a ház, legroszabb esetben csúnya lesz a fal, tehát az elvégzett munkám megy pocsékba, de másban kárt okozni nem tudok. A villanyszerelés nem nehezbb mint a festés (szerintem könyebb) csak a következménye sokkal nagyobb, ha elrontod.

2021. jún. 9. 14:25
 22/23 anonim ***** válasza:
Csak felénk pont ezért egy csomó ember gyorstalpalón letette a villanyszerelő szakmát, így már a kínálat lett nagyobb, rájöttek hogy jól lehet vele keresni, vagyis már nem mert sokan vannak.
2021. jún. 9. 17:31
 23/23 anonim ***** válasza:

Azért drágák, mert hiányszakmájuk van, és ezt ki is használják, normálisan nézve pofátlan árakon dolgoznak.

De nem lehet mit tenni, kevés van belőlük, és mivel a gáz és vízvezetékszerelők általában buta suttyó emberek, így ezt maximálisan ki is használják. Max úgy lehetne kiiktatni őket, ha mindenki mindent magának maszekolna, de azt meg ugyebár nem lehet...

2023. júl. 15. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!