Milyen drágán dolgoznak szakemberek munkadíj címszó alatt?! A minap egy kiírásnál néhányan hőbörögtek ezen. Mégis ezen szakiknak bőven van munkájuk! Nem teljesen érthető, h. ha sokallják az áraikat akkor miért vannak nekik hónapokra megrendeléseik...
Jóformán már mindenki kivétel nélkül hülye volt (kiváltképp azok akik kifizették eme emberkék által sokallott összegeket - más fáradtságos munkájáért, ami szerintem evidens, hogy ha X kér valamilyen munkát/szolgáltatást mástól, akkor fizet érte neki), csak ők voltak egyedül helikopterek.
Nekem villanyszerelő ismerőseim vannak. Ők sem ingyen végzik a munkájukat másoknak, ahogy az autószerelők, asztalosok, festők, vízvezeték-szerelők sem. Ez egy szolgáltatás. Amit vagy igénybe vesz valaki, vagy nem. Ha nem, akkor vagy megy máshoz, vagy megcsinálja maga. Ez eddig is így volt.
De!
Valahogy minden autószerelőnek, asztalosnak, szobafestőnek, vízvezeték-szerelőnek bőven van munkája, méghozzá sokunknak olyan sok, hogy hónapokra előre be vannak táblázva!
Ha annyian sokallnák az összeget, amit munkadíj kapcsán elkérnek, mégis hogyan lehetne ennyi sok különböző foglalkozású szakembernek (szakmánként is és azokon belül fejenként) ilyen sok megrendelése?! Azt hiszem ennyit az alaptalan hőbörgésről! Egyesek valamiért mégis...
Nem lehet megérteni őket.
"bármilyen kókler szaki, legyen akár kőműves, autószerelő vagy fodrász havi több milliót röhögve meg tud keresni"
Havi több milliót nem tud röhögve senki megkeresni közülük. Ezek a szakik (sok munkával, nem pedig röhögve) havi több millió BEVÉTELT össze tudnak hozni VÁLLAKOZÓKÉNT. Gondolom nem kell magyaráznom, mennyi minden lejön ebből mire kiveszik a cégből.
Dolgozzon egy autószerelő 10 ezres óradijért (ez "sima maszek" szervízben magasnak számít). Az 8 órában napi 80 ezer, havi 1,6-1,7 millió. Keres valamennyit az alkatrészeken is, legyen 2,5 millió de akkor fölfelé kerekítettem. Ebből alapból lejön az áfa (ennyi pénzért a számlás szervíz dolgozik, nem a magukat szerelőnek tartó zugbarkácsolók), marad nettó 2 milló. Szerinted egy autószervíz havi fenntartása mennyibe kerül? Elmondom, nem nulla forint. Már pedig akkor tudna havi több milliót (tehát legalább 2 milliót) keresni, ha semmire egy forintot nem költene.
"plusz nem rossz havi nettó 1 millió Ft kereset,"
És ez hogy jön ide? Te azt mondtad TÖBB millió, én ezt cáfoltam meg. Ez nem piac hogy alkudozzunk. Mondtál egy nagy számot, megcáfoltam, és ahelyett hogy elismernéd hogy hülyeséget mondtál és továbblépnél, most meg azzal jössz hogy az 1 millió sem rosz. Nem rossz, de eddig nem erről volt szó. (egyébként az 1 millió nettó is irreális az ÁTLAG fodrásznak) Mégegyszer elmondom nem a felkapott pesti mesterfodrászokról beszélek, hane az átlagról.
"legtöbb fodrász már bőven 5000 Ft-ért vág férfi hajat is"
Maximum felkapottabb fővárosi helyeken. Tudod az ország nem csak a fővárosból áll de még ott sem ez az általános. Vidéken meg főleg nem. Nem azt mondom hogy nincs olyan hely ahol ennyiért vágnak, de az átlag nem ez.
15: hagyd, abszolút nincs képben se a matekkal se a fodrászattal. A férjem haját az operától két utcányira is csak 3 ezerért vágták, az én hosszú hajam mosás vágás szárítással 4500 a külvárosban, férfi hajvágás ugyanitt 1500.
A barbereket ne keverd ide, kétpipás troll, mert az egy más műfaj. És láttam már barbershopot, nincsenek teli nem hogy 12 órában, de hatban sem vendégekkel.
Kérlek titeket, mellőzzük végre a fodrászokat! :D
Szobafestők, meg villanyszerelők "felháborítóan magas" ("az is egy nagy ökör, aki kifizetni nekik") munkadíjaival szembeni egyesek erőteljes elégedetlenség-kifejezése miatt íródott ki ez a kérdés.
Hogy két/három szoba kifestéséért, ami ugyan néhány napos munka szerintem is, de dolgoznak, fáradoznak vele napi 9-10 órákat (pláne, ha csak egy ember van a teljes melóra!), ezért pár hőbörgőnek sok volt pár százezer forint.
SZÁMLAKÉPESEN!
(Mert ugye "csak a több rétegben felvitt glettelés" a festés! A festék (az is több rétegben) biztos magától mászik fel a falakra!...)
Villanyszerelésről (azok munkadíjairól) már nem is mertem nekik oda semmit sem beírni...
"Szobafestők, meg villanyszerelők "felháborítóan magas" ("az is egy nagy ökör, aki kifizetni nekik") munkadíjaival szembeni egyesek erőteljes elégedetlenség-kifejezése miatt íródott ki ez a kérdés."
Villanyszerelésre én nem szoktam tapasztalni ez az ökrözést. Festés más tészta, az kivitelezhető házilag is úgy-ahogy. Vagy ha nem is sikerül, legroszabb esetben ronda lesz, de nem halsz meg mint a villanynál ha elrontod. Villanyszereléssel nem szabad próbálkozni, szerencsére a legtöbben nem is teszik.
"Villanyszerelés."
"Szerencsére a legtöbben nem is teszik."
Ez a kijelentés elég nagy tájékozatlanságot feltételez.
Villanyszereléssel foglalkozó ismerőseim szoktak gyakran mesélni. :) Arról is mi volt, arról is mi van. De ebben az időpont nem számít. Ott is vannak úgymond kisebb munkák, ami miatt rengetegen nem is hívtak, most sem hívnak villanyszerelőt. Mivel az "semmiség". De a kockázat azért a semmiben is benne van, ha így közelítjük meg a dolgot.
Mégis minden villanyszerelő ugyanúgy be van táblázva hetekre/hónapokra, mint például a "más tésztázók". És egyik sem dolgozik olcsón - igen, a még kisebb munkálatoknál sem.
Ennyi erővel, akkor a villamossággal foglalkozóknak történő kifizetések is felháborítóak, mert azokat a kisebb munkálatokat (ahogy glettelés helyett az "egyszerű" festést is) igen sokat meg tudnák maguk csinálni. Persze néhányan csinálják is.
Mégis mindnek van munkája - drága díjak mellett is. Szóval tényleg nem érthető, hogy a problémázóknak mi a bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!