Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem írják oda az álláshi...

Miért nem írják oda az álláshirdetéseknél hogy mennyi a havi nettó/bruttó havi fizetés Magyarországon?

Figyelt kérdés
Bár nem minden alkalommal lehet találni ilyen hirdetéseket, és a legidegesítőbb az, hogy természetesen szállásos munkáknál tuti hogy nincs írásban megemlítve, persze mikor telefonál az ember a kedves hirdetővel, akkor csak úgy jönnek a számok a túloldalról: ilyen pótlék, ennyi pótlék, x százalék, ilyen bónusz, és hát kb. ennyi nettót lehet itt keresni és így tovább. Mi a retkes k-rva anyámért nem lehet oda írni, mennyi az annyi b*zmeg? MIÉRT?! Az összes álláshirdetésnél is ott lehetne akár, nem csak ezeknél, amiket megemlítettem.

2021. jún. 7. 20:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szóban könnyebb eladniuk, hogy miért éri meg neked sz*rért-h*gyért náluk dolgozni. Ha valaki nem kellően tökös - vagy még nagyon fiatal/gyakorlatlan -, őt simán bele rángatják a saját utcájukba.
2021. jún. 8. 08:18
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerimtem azért mert nagyon egyenlőtlenül keresnek az emberek. Vannak akik ugyanabban a munkakörben nálunk 2x annyi fizetést kapnak, és általában ezek az új felvételizők. Ha kiírnák, hogy ennyit tudnak fizetni, akkor az összes 30 éve ott lévő ember felállna és elmenne keresne jobbat vagy fizetésemelést kérne.

Szerintem amúgy ez szörnyű, hogy nálunk mindig az új embereket akarják behúzni, aztán, mikor lépsz, akkor kiderül, hogy a dupláját is ki tudnák fizetni.

2021. jún. 8. 16:14
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Bezzeg mikor az elvárásaikat sorolják, akkor nem szégyenlösek!
2021. jún. 8. 23:11
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
1-2 hónapja olvastam arról, hogy Szlovákiában kötelező megadni a bért minden egyes álláshirdetésnél. Mondjuk amikor ezt bevezették, mindenki azt gondolta, hogy a minimálbért fogják megjelölni, mert hát miért b@sszanak ki magukkal, ennyit adnak és kész. De tudjátok mi lett? Igazi piaci verseny. Mindenki jóval magasabb összeget adott meg a hirdetésnél, mert rájöttek, hogy így olyan minkavállalókat is elérnek, akikkel lehet kezdeni valamit hosszútávon. Lenne mit tanulni tőlük.
2021. jún. 9. 07:21
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
#14 Amúgy az EU kötelezővé akarja tenni, hogy mindenhol meg kelljen jelölni a minimális kapható bért.
2021. jún. 9. 07:33
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Hihiii! Bajban lesznek, mikor a kilométeres elvárás után nem írhatják be, hogy "versenyképes" fizetés, hanem kénytelenek benyögni hogy minimálbér, vagy kénytelenek lesznek lesznek többet ajánlani.

Most még elvannak a kamu hirdetésekkel, hogy "versenyképes fizetés" meg "fiatalos, vidám csapat" ami annyit jelent a valóságban, hogy pár kiégett, megkopasztott baromfi tépi, csípi egymást napi tizen órában éhbérért.

2021. jún. 9. 08:31
 17/17 anonim ***** válasza:

Mert fordítva ülnek a lovon.

Illetve általában balekot keresnek és ezáltal meg is találják.

Kb olyan, mintha föladnám a Szuperinfóban hogy lakást keresek, 20-30 kritériummal... jönne a sok jelentkező, mondanák az eladási áraikat én meg a pofájukba röhögnék: haha, kevesebbre gondoltam! Mígnem jelentkezne egy csóró akinek nagyon kell a pénz és nagyon meg akar válni a kéglijetől. Az se baj végül ha egy lepukkant 40nm-es panel a vadiúj 100 nm-es helyett, ha féláron adja... hát így.

2021. jún. 9. 21:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!