Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem írják oda az álláshi...

Miért nem írják oda az álláshirdetéseknél hogy mennyi a havi nettó/bruttó havi fizetés Magyarországon?

Figyelt kérdés
Bár nem minden alkalommal lehet találni ilyen hirdetéseket, és a legidegesítőbb az, hogy természetesen szállásos munkáknál tuti hogy nincs írásban megemlítve, persze mikor telefonál az ember a kedves hirdetővel, akkor csak úgy jönnek a számok a túloldalról: ilyen pótlék, ennyi pótlék, x százalék, ilyen bónusz, és hát kb. ennyi nettót lehet itt keresni és így tovább. Mi a retkes k-rva anyámért nem lehet oda írni, mennyi az annyi b*zmeg? MIÉRT?! Az összes álláshirdetésnél is ott lehetne akár, nem csak ezeknél, amiket megemlítettem.

2021. jún. 7. 20:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%

Mert szégyellné a munkáltató, hogy ennyi pénzért dolgoztatná a jövőbeli munkást. Mondjuk utána is szégyellni fogja, csak elynomja magában a szégyenérzetet.

Meg azért sem, mert akkor nem vállalnák el a munkát, így meg vakon bele mennek az emberek, hátha bejön, ha nem, néznek majd mást.

2021. jún. 7. 20:48
 2/17 anonim válasza:
87%

Azt hiszik, hogy több ember elmegy/reagál a hirdetésekre.

Lehet hogy x évvel ezelőtt ez bejött, de mostmár elavul trükk ez.

2021. jún. 7. 20:52
 3/17 anonim ***** válasza:
71%
Talán mert az interjún kérdezik meg hogy mennyi a bérigényed.
2021. jún. 7. 20:53
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

Nem akarják magukat kiröhögtetni.

Részt vettem egy interjún (foglalkozás: nemzetközi gépkocsivezető), ahol a HR-es kislány elkezdte sorolni, hogy 3 hét kinn, 1 hét itthon, trallala, trallala, és ezért nettó 430 körül.

Visszakérdeztem, hogy ugyan jól hallok-e, telipecsételt jogsival, minden vonatkozó vizsgával, és 30 év gyakorlattal.

Jól hallottam. Hát mondom neki, ne haragudjon, ilyen feltételekkel ezért a pénzért az országhatárt nem vagyok hajlandó elhagyni.

És otthagytam a fenébe.

Két nap múlva -ugyanennyiért- találtam olyat, hogy minden este a saját ágyamban alszom, és az összes hétvégém szabad.

2021. jún. 7. 21:00
 5/17 anonim ***** válasza:
80%

Attól függ milyen munka.

Egy gyári munkánál például simán oda lehetne írni, hogy alapbér ennyi, túlóra ennyi, ezzel tervezhetsz.

Másrészt nyilván nem csak gyári munkák léteznek, van munka ahol rengeteget számít az adott személy tudása, tapasztalata, kapcsolatai, így egyedi igények jönnek elő. MErt nem ugyanazt nyújtja valaki akit be kell tanítani és nulláról nevelni meg nem ugyanaz egy már nagy tudású ember.

Olyan mint a Forma 1 ott sem ugyanazt a fizetést kapja Hamilton meg egy kezdő versenyző.

2021. jún. 7. 21:00
 6/17 anonim ***** válasza:
94%

Nem kell szépíteni, mindenhol van egy kezdő/alapbér.

Ha ezt kiirnák, visítva meneküknének az álláskeresők. Így esetleg horogra akad még egy-két marha, aki oda szegődik kis időre, amig nincsen jobb.

2021. jún. 7. 21:07
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert a legtöbb ember ki nevetné őket, szégyen fizetések vannak ebben az országban.
2021. jún. 7. 21:15
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert akkor a franc se jelentkezne hozzájuk.
2021. jún. 7. 21:37
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Szégyellné?

Nincs azokban szernyi szégyenérzet sem. Az anyjukat is két fillérért...

2021. jún. 7. 21:48
 10/17 anonim ***** válasza:
88%
Adocsalast bizonyitana a hirdetes. Nem merik kiirni.
2021. jún. 8. 02:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!