Manapság megéri egyáltalán egyetemre menni?
Figyelt kérdés
Egy jó szakmával is kereshet annyit az ember -vagy még többet is-, mint egy diplomával. Meg szakmával könnyebb vállalkozni is.
Meg tulajdonképpen a műszaki, infós szakokon kívül egyik diplomával sem lehet jól keresni.
2021. máj. 23. 19:19
2/20 anonim válasza:
azért van rengeteg diploma, amivel jól lehet keresni nem csak mérnök/infó
Jog, egészségügy, pénzügy, marketing etc.
Természetesen vannak diplomák, amelyek semmit se érnek - alias büfészakok -.
Amúgy ha most lennék 18, akkor szakmát tanulnék, ami annyira nem megerőltető fizikailag.
3/20 anonim válasza:
Nem mindenkinek éri meg. Én úgy érzem, hogy nekem megéri. Piacképes diplomám lesz, szomjazom ezt a fajta tudást, megismertem rengeteg hasonló érdeklődésű embert. Egyszerűen mindent imádok az egyetemben.
4/20 anonim válasza:
Egyes szakmákkal (azokkal is sokszor főleg maszekban) egyes egyetemi végzettségű embereknél egyes emberek jobban kereshetnek. De nagy átlagban a magasabb végzettség jóval magasabb fizetéssel is jár.
5/20 anonim válasza:
Fura, én nekem TTIK-s diplomám van, a szakmámban dolgozom, csinaltam mellé élelmiszerminőségügy területen is egy diplomát és vezető pozícióba degeszre keresem magam.
6/20 anonim válasza:
Ha tudod, hogy milyen szakma jön be neked, akkor megéri.
7/20 anonim válasza:
Nagyon egyenfuggo, ha valakinek nincs meg az akarata /tudasa/kepessege, hogy egyetemre menjen, akkor az csak szenvedes lesz neki. Ha meg hulye bármilyen kezugyesseget/fizikai tudast igenylo szakmahoz, nem valoszinu, hogy o lesz az uj Meszaros Lorinc
8/20 anonim válasza:
Javítom magam, attól még lehet ő az új Lőrinc!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!