Ha most végeztem el a középiskolát és ősztől egyetemre megyek, akkor erre a 3 hónapra magasabb KATÁ-t kellene fizetnem, vagy egyáltalán megszűnne a eü biztosításom?
Eü szolgáltatásra decemberig jogosult lennél akkor is, ha nem mennél továbbtanulni.
Viszont: a tanulói jogviszonyod az érettségi időszak utolsó napján megszűnik, és a következő naptól főállású ev leszel, 5e katával. És ez nem június 30, tehát már június hónapra is fizetned kell.
Vagy mehetsz szünetelni.
2-es, valószínűleg siettél, de eléggé furcsára sikeredett a válaszod. Mivel tudod alátámasztani azt az állításodat, hogy decemberig jogosult EÜ szolgáltatásra?
"a tanulói jogviszonyod az érettségi időszak utolsó napján megszűnik, és a következő naptól főállású ev leszel, 5e katával"
Gondolom itt sem 5 ezer ft-ot akartál írni... :-)
"és ősztől egyetemre megyek,"
Úgy tudom, a felvételiket csak júliusban hirdetik ki, tehát addig - adózás szempontjából - "bizonytalan" a jogálásod - így nagy valószínűséggel valóban 50 ezer ft főállású KATA adózásba esnél.
De én a helyedben inkább a NAV telefonos ügyfélszolgálatán érdeklődnék és nem a Gyakoriról tájékozódnék adóügyekben.
HA nem megy továbbtanulni, a diákigazolványra való jogosultsága október 31-gyel szűnik meg, ezt követően még 45 napig jogosult eü szolgáltatásra.
Na bumm, az 50e-t elírtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!