Szerintetek jó ötlet hogy mostantól, azaz 2020-tol azért is kell már nyelvvizsga hogy egyáltalán jelentkezhess egyetemre?
Nem követelmény még a nyelvvizsga a felvételihez, csak a diploma átvételéhez, de ez is csak szeptembertől, mivel a vírus miatt volt ez a mentesség.
Másrészt nemcsak az angol nyelv létezik a világon.
Alapvetően igen. Kellenek a nyelveket beszélők. Ha mással nem, akkor a diploma előfeltételeként való kikötéssel kell terjeszteni a nyelvtudást. Az egyetemi felvételihez előfeltételként szabni nem etikus, mert a közoktatás nyelvi színvonala alacsony, sok helyen csak magánórákkal sikerülhet a dolog. Meg kellene hagyni a lehetőséget az egyetem alatti + 5 év utána nyelvvizsgára. Az angol megvan középfokra 0-ról 2 év alatt. Aki ezalatt nem vizsgázik, az azért nem tette, mert nem akart (kivéve az 1-2 totál elcsesződött családi helyzetet), és nem érdemes a diplomára.
Kérdező, te csak hőzöngsz. Onnan látni " a szállodán kívül mindenki csak arabul tud." Afrikában a száhelövezet alatt szinte mindenhol az angol, francia vagy a portugál a hivatalos nyelv.
"két hetes külföldi program" Mekkora lehet a haszna egy ilyen kiutazásnak? Szkeptikus vagyok.
2 hét alatt semmit nem lehet még egy nyelvből érdemben előrehaladni. Amikor hatehetes nyári egyetemen voltam, 2 hét eltelt, amikor azt mondta a kanadai társaság egyik tagja, hogy "Mostmár nem kell, megismételnünk magunkat neked.", pedig akkor már B2+ -on voltam. Tehát, pont mire belemelegszik a gyerek, fog végetérni a program.
Egy ilyen program legfeljebb sikerélményt ad a további tanuláshoz. De mekkorát? Aki addig sem használta, azok 80%-a majd tényleg jobban akar tanulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!