Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek jó ötlet hogy...

Szerintetek jó ötlet hogy mostantól, azaz 2020-tol azért is kell már nyelvvizsga hogy egyáltalán jelentkezhess egyetemre?

Figyelt kérdés
Szerintem nagy hülyeség, mert ha el mész nyaralni szerintem rajtam kívül is van olyan ember aki nem tud jól angolul. Ekkor én valamelyik fordító alkalmazást használom. Mert ha Afrikában vagy feldughatod magadnak a nyelvvizsgát, mert a szállodán kívül mindenki csak arabul tud.
2020. júl. 6. 11:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
De ha tegyük fel, hogy valaki jogi szakra akar menni, de ha bele pusztul sem tud lerakni egy nyelvvizsgát attól nem kellene elvenni az álmát, hogy pl ügyvéd legyen. Mert ha a jogot jobban tudja mint az az ember akinek van egy nyelvvizsgája. Jó azt én is támogatnám, hogy a nyelvoktatást már óvodában elkezdjék mert egy gyerek tényleg fogékony. Én is már óvodában tudtam a számokat, állatokat, színeket tökéletesen angolul. De nekem általánosban 4.-ig jól ment az angol. De 5.-tol új tanárt kaptunk aki azt sem tudta mit csinál. Remélem középsuliban rendbe raknak angolból.
2020. júl. 8. 12:39
 12/15 anonim ***** válasza:
Nyelvvizsga nélkül a jogász se kapja meg a diplomáját. Illetve előbb alkalmaznak valakit nyelvvizsgával, mint anélkül, annyi ügyvéd van már.
2020. júl. 8. 12:56
 13/15 anonim válasza:

11/12

Igazad van vabban, hogy külön kellene választani a már végzősöket, és azokat, akik most mennek óvodába, és csak azokon számonkérni a tudást, ahol tanították is a nyelvet, nem csak úgy, hogy egész életemben nem tanultam és most elvárják, hogy vizsgázzak, ami miatt mehetek magániskolába tanulni.

2020. júl. 8. 14:33
 14/15 anonymousreview60 ***** válasza:
46%

#11: 40 felett végzőknek nem kell nyelvvizsga. Aki le tud diplomázni, az angol nyelvvizsgát is le tud tenni, illetve igazol defektus esetén felmentés kapható.

#13: :-) Akkor most 12 évig nem lenne meg a motiváció a nyelvtanulásra. Még egyszer: 0-ról B2-re az angol 2 év alatt megvan. Az angol amúgy is szükséges lingua franca. Akki erre nem hajlandó, az sok másra sem.

2020. júl. 8. 15:50
 15/15 anonim ***** válasza:
54%

Én támogaznám. Bár én már 2 éve egyetemre jarok és amikor én felveteliztem ilyesmi nem kellett de 17 évesen már felsőfokúm volt es a tovabbiakban is szerepel hogy mas nyelvekből is nyelvizsgázzak.

Külföldön (ertsd pl nyugat-europa) tök ALAP dolog hogy egy átlag ember mondjuk aki nem idős legalabb egy közepszinten beszél angolul, de akár még egy más nyelven is (briteket most ne vegyük ide).

En azt fondolom hogy egy feljebb tarsadalomhoz, a globalizáció idejében már hozzatartozhatna az hogy min. közepszinten beszél angolul legalább (v valamilyen nyelven) egy átlag ember is.

Plusz diplomához úgyis kell es hidd el könnyebb gimiben nyelvet tanulni mint egyetemen (hacsak nem nyelvszakra jarsz). Jobban jársz ha fiatalabb korodban megtanulod.

2020. júl. 13. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!