Szerintetek mi értelme van alkalmazottként dolgozni?
Figyelt kérdés
Itthon egy alkalmazott soha nem fog megkeresni annyit hogy esetleg x éves korára elérjen hogy tudjon venni egy házat hitel nélkül. Ellentétben azzal hogy most mondok egy példát: Van egy cég ez 2014-ben alakult ez egy webáruház cég aki Kínában gyárt termékeket és azokat adja el itthon. Még 2018-ban 500 millióval zártak idén vagyis 2020-ban meg több mint 4 milliárd forinttal és megnéztem hogy az adozott eredmény meg több mint 800 millió lett a tulajnak mivel 1 tulajdonosa van a cégnek. Ezt a 800 millió forintot egy alkalmazott soha nem fogja egész életében megkeresni. Viszont mint kezdő vállalkozó mint mindenhez rengetek pénz kell egy vállalkozáshoz mint marketing költséghez mint telephelyhez és még sorolhatnám. Tehát pénzt csak pénzből lehet csinálni és még akkor is az elején mínuszban fog kijönni az ember. De hogyan csináljon az ember vállalkozást hogyha soha nem lesz egy alkalmazotti fizetésből még vállalkozásra se pénze az embernek. Ezt hogyan lehetne elérni a 0-ról? S
10-es. Azért fizetik meg külföldön a programozókat, mert több év egyetemi szivatàs utàn, nem teszik le a könyvet, hanem folyamatosan képzik magukat, haladnak a "korral".
Ez mellé a munkahelyen olyan komplex problémàkat oldanak meg, amire az àtlagember nem képes.
Szegény csalàdból is lediplomàzhat a törekvő. Megfelelő érettségi vagy diàkhitel vagy 1-2 évig külföldi munka(tandíj miatt), majd egyetem. Vagy hageni egyetem otthonról, stb.
Mostani fiatalnak több lehetősége van, csak hasznàlni kéne a szülőnek az eszét, hogy irànyt mutasson.
Tudatosan kell lenni!
2021. máj. 19. 13:46
22/39 anonim válasza:
#18: gratulálok, szépen felmondtad a szterotíp elképzelést.... :)))))
2021. máj. 19. 13:46
23/39 anonim válasza:
Istenem de szánalmasak ezek az emberek akiknek ennyire savanyú a szőlő hogy a programozók jól keresnek....
(nem, jó magam nem vagyok az, sosem kerestem 200 nettó fölött)
2021. máj. 19. 13:47
24/39 anonim válasza:
15: köszönöm kérdésed, a látásom az elmúlt 2 évben egy dioptriát javult. És egyébként nem vagyok programozó, bár ITben dolgozom. De elárulom, hogy nem rontja jobban a szemem, mint amikor hegesztettem a gyárban vagy motort raktam össze a hűtőgépekbe vagy kábeleket sapkáztam. A barátaimra, családomra, hobbimra viszont sokkal több időm jut.
2021. máj. 19. 13:53
25/39 anonim válasza:
Ezek vmi undormány gazdag ivadékok,lepontozták hogy 100 milliobol egy seggfej is tud milliokat keresni,tolvajok kölykeinek nyilván ez semmi.
2021. máj. 19. 14:03
26/39 anonim válasza:
"Ezek vmi undormány gazdag ivadékok,lepontozták hogy 100 milliobol egy seggfej is tud milliokat keresni,tolvajok kölykeinek nyilván ez semmi."
Igen, ezért történhet az meg hogy mikor ilyen pusztulat trógerek nyernek valami nagyobb pénzt, rövid időn belül hülyeségekre eltapsolják, egyik sem lesz gazdagabb. De nyugtasd csak magad ezekkel a proli mantrákkal. :)
2021. máj. 19. 14:08
27/39 anonim válasza:
20: Igen én is lézeres kezelésen voltam, ott csinálták meg tökéletere a szemem. Csakhogy én programozást tanultam és végeztem. Épp emiatt hagytam abba az irányt és végzek inkább fizikai munkát, mert az egészségem előbbre való. Mellesleg tévedsz, ha azt gondolod, hogy lézeres szemműtét mindig segít és minden 5 évente lehet végeztetni.:)
2021. máj. 19. 17:26
28/39 anonim válasza:
"5: köszönöm kérdésed, a látásom az elmúlt 2 évben egy dioptriát javult."
Igen, gondolom a számítógép előtt üléstől javul a szemed. Gratulálok meséld be olyannak, akinek tollas a háta.
2021. máj. 19. 17:28
29/39 anonim válasza:
Tényleg nem kell irigykedni az informatikusok magas fizetésére. Nekik sem az égből hullik. Viszont az is igaz, hogy a számítógépes ülő munka iszonyatosan egészségtelen és káros, mellesleg nem is mindenkinek való. Én is az IT-ban dolgoztam de nem kompenzálta a pénz az egész napos monitor bámulást.
2021. máj. 19. 17:33
30/39 anonim válasza:
"Igen, gondolom a számítógép előtt üléstől javul a szemed. Gratulálok meséld be olyannak, akinek tollas a háta."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!