Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségivel valóban csak...

Érettségivel valóban csak minimálbéres munkák vannak?

Figyelt kérdés

Azt látom,hogy akinek csak érettségije van kb semmit nem ér vele úgyis valami minimálbéres munkát fog vele kapni vagy max 200ezres fizut.

Egyedül diplomával lehet kitörni, akkor van esélyed egy jobb fizetésre.

Ezt csak én làtom így vagy más is?

Más országokban is ilyen a

"rendszer"?

2021. máj. 17. 17:05
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
42%
#20 meg kozgazdaszkent is ugyanennyit, vallalkozokent milliokat es bitcoin milliomos is vagy, igaz?
2021. máj. 18. 07:31
 22/31 anonim ***** válasza:
Az is egy eshetőség.
2021. máj. 18. 12:06
 23/31 anonim ***** válasza:

Hát. Leegyszerűsített változatban nekem csak érettségim van, főállásban egy közszférás irodában dolgozom bértábla alapján, 150ezer nettót kapok + cafetéria + túlóra, viszont a túlórás feladatok tavaly feldobták a havi nettómat 250ezerre.

Ezen kívűl egyéni vállalkozóként a hobbimnak élek, kép- és videótartalmakat gyártok külföldi cégeknek megrendelésre, melyekkel van, hogy a fizum többszörösét is megkeresem egy hét alatt. Persze ez ritka.

Szóval nem lehetetlen a helyzet érettségivel önmagában, viszont Magyarországon elég nehéz lesz kifognod olyan fix állást protekció nélkül, amely 200ezren felül fizet.

2021. máj. 18. 12:13
 24/31 anonim ***** válasza:

"Magyarországon elég nehéz lesz kifognod olyan fix állást protekció nélkül, amely 200ezren felül fizet."

Olyannyira nehéz, hogy a Magyarországon levő nagyobb autógyárak (Audi, Mercedes, Opel, Suzuki, stb) mind többet fizet már nettó 200-nál úgyhogy nem olyan nehéz az.

2021. máj. 18. 15:51
 25/31 anonim ***** válasza:
Valóban, gyárakban nem gondolkodtam, mert teljesen idegen tőlem. Ott lehet, hogy megkaphatja azt az összeget.
2021. máj. 18. 16:09
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
40 évesen érettségiztem, lehet nevetni, de nekem így alakult. Amit tapasztaltam, hogy amint lett érettségim, rögtön találtam normálisabb munkát, és nettó 70e-el lett több a fizum. Most 500e a bruttóm 8 órában és nem protekcióval kerültem be. Én mindenkinek csak javasolni tudom, hogy érettségizzen le.
2021. máj. 21. 04:32
 27/31 anonim ***** válasza:
Aha és milyen munka ez?
2021. máj. 21. 11:49
 28/31 anonim ***** válasza:
nem
2021. máj. 21. 13:04
 29/31 anonim ***** válasza:

Nem csak minimálbéres munka van érettségivel.

A Páromnak ugyan van érettségije és szakmája is, de abban nem tudott elhelyezkedni, mert miután végzett a suliban, azzal szembesült, hogy 3-5 év tapasztalat kell, pályakezdőként sehol nem kapott esélyt, a pénz meg kellett.

Ezért ment végül máshova, és végül maradt is.

Netto 250 ezret keres, a munkájához konkrétan max a 8 általános az elvárás, és az erkölcsi bizonyítvány.

2021. máj. 21. 17:58
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

"Aha és milyen munka ez?"

Gyártási terület, és nem, nem szalagmunka, 80%-ban inkább adminisztratív. De a lényeg, hogy nekem nagy lökést adott, mert tudom, hogy milyen érettségi nélkül munkát találni. Sokaknak ez alap és nem becsülik meg, mert nem érezték meg, hogy milyen, amikor nincs.

2021. máj. 22. 08:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!