A matek érettségi az valóban korrekt volt?
Most nemcsak az ország legerősebb gimisei véleményére vagyok kíváncsi (nem akarok diszkriminatív lenni a gimisekkel), hanem szeretném tudni más középiskolások véleményét is.
Azért, mert én nem teljesen így éreztem.
Kérlek szavazzatok!
A közép matek nevetségesen könnyű volt. Illetve a 4-est (60%-ot) röhögve össze lehetett szedni csak józan paraszti ésszel és általános iskolás tudással.
Az emelt matek nem sokkal, de nehezebb volt, mint a tavalyi, pedig a tavalyi is rém egyszerű volt.
Sablonfeladatok ezek, még emelt szinten is. Nézz meg egy speciális matektagozatos OKTV matek feladatsort, és próbáld megoldani a döntő 3 feladatát, azt hiszem 4 és fél órájuk van rá. Csak kétszer annyi matekórájuk van hetente, mint mindenki másnak, de egészen más kategóriájú tételeket tanulnak.
Ha egy hónapos verseny érdekel, akkor a Kömal A jelű feladatait nézzétek meg: [link] , ez az előző havi sor.
Hát akkor az eddigi vélemények és szavazatok szerint, valószínűleg szélsőséges különbségek vannak azok között akik jó matek eredménnyel rendelkeznek és azok akik gyengébbek.
Az én iskolámban még egy matektanár is azt állította, hogy szerinte túlzás volt ilyen nehézségű feladatokat bele tenni az érettséginkbe.
Még várok szavazatokat...
Szerintem egész könnyű volt, de ez elég relatív. Nekem kedvezett hogy nem nagyon voltak benne függvények inkább olyan feladatok amihez jó logika kell és egy kis érzés, hogy megertsd a máshogy megfogalmazott kérdéseket.
Összegezve teljesen átlagos volt, nehez semmiképpen sem. Aki megcsinalta maximalis odafigyelessel a korabbiakat mondjuk 2010ig azt nem érte nagy meglepetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!