Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségivel valóban csak...

Érettségivel valóban csak minimálbéres munkák vannak?

Figyelt kérdés

Azt látom,hogy akinek csak érettségije van kb semmit nem ér vele úgyis valami minimálbéres munkát fog vele kapni vagy max 200ezres fizut.

Egyedül diplomával lehet kitörni, akkor van esélyed egy jobb fizetésre.

Ezt csak én làtom így vagy más is?

Más országokban is ilyen a

"rendszer"?

2021. máj. 17. 17:05
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
7%

Nem, nem tudom. Ott, ahol én élek, ez, ebben a formában igaz. Irodai adminisztrátort, irodaházi recepcióst, ügyfélszolgálati asszisztenst keresnek kimondottan diplomával. Mindegy, milyen, csak diploma legyen, az álláshirdetést is így írják meg. Ahol pedig középfokú végzettséget várnak el és csak előny a diploma, ott az érettségizettet be sem hívják interjúra, mert van annyi fingfűrészelés-szarpasszírozás BA szakos frissdiplomás, hogy lehet azokból válogatni.

Másra meg nem jó az érettségi, mert szakképzettség nincs hozzá. Betanított szellemi vagy fizikai munkát lehet vele végezni, de a szellemi kiesik.

2021. máj. 17. 17:49
 12/31 anonim ***** válasza:
95%
Oké, de azért mert nálatok Kiskunborzasztón ez van, nem kell úgy hirdetni az igét, mindtha mindenhol így lenne, mert ez egyszerűen nem igaz.
2021. máj. 17. 17:59
 13/31 anonim ***** válasza:

Ha alkalmaználak akkor a szaktudásoddal tudnál hozzájárulni ahhoz, hogy a cégem jobb, minőségibb szolgáltatást tudjon nyújtani, amiért többet is kifizet a prémium ügyfél, amiből telik jobb fizetésre, minta minimálbér.

Puszta létezéseddel ehhez nem járulsz hozzá.

2021. máj. 17. 18:02
 14/31 anonim ***** válasza:
18%

Hát egy érettségivel ennyit lehet keresni, igen.

Pusztán azért mert megvan neked nem fog senki többet fizetni a betanított melós pozikban amikre tudsz vele pályázni.

2021-et írunk, akármilyen hülye le tud érettségizni már. ha esetleg az írásbeli nem olyan jó, akkor szóbelin ha nem vagy teljesen szellemifogyatékos úgyis át fognak tolni. Manapság már kezdi kiváltani a régi 8 általános fogalmát.

2021. máj. 17. 18:02
 15/31 anonim ***** válasza:
26%

Aki életrevaló, az érettségivel is jól keres. Én 10 nappal bruttó 380-at.

Tesóm 21-22 nappal bruttó 800-at Magyarorszàgon. Ehhez 9 év kellett neki.

Megtanulok angolul és németül, amilyen szar az oktatàs, vàllalok egynyelvű oktatàst, aztàn én is megközelíteni a jelenlegi munkàm mellett a nettó 450-et is.

Sőt, vàllalkozàst is építek, tanulok.

Nem az érettségi a lényeg, hanem a gazdasàgi életképesség!

2021. máj. 17. 18:26
 16/31 anonim ***** válasza:
76%

Nem számít hogy érettésgid vagy diplomád vagy akár csak 8 általánosod van. AZ számít hova mész dolgozni, milyen pozícióba és milyen akpcsolataid vannak. Később pedig, hogy mennyire tudsz nyalni és mennyire tudsz jól bólogatni minden baromságra.

Nekem van ismerősöm aki 8 általánossal egy be nem fejezett szakmával, gyári melósként nettó 300 fölött keres.

Van egy másik aki 30 évesen érettségizett le, de előtte is már otthonról végezhető röhejes szintű munkával keres 360-370 ezer körül... neki szerencséje volt, sikerült megfognia egy "ctrl-c, ctrl-v" melót amivel jól tud keresni.

Vna olyan ismerős is akinek érettségije van, vagy 6 szakmája, mégis 140 ezerért dolgozik egy hivatalban.

Nekem diplomám van mégis egy gyárban dolgozom, bár kényelmes, láblógatós a munka, de max 250 ezret keresek. A főnökömnek érettségije van és millió fölött van a bruttó bére.

Rohadtul ne mszámít milyen papírod van. Legalábbis itt biztosan nem.

2021. máj. 17. 22:04
 17/31 anonim ***** válasza:
Mihez volna kedved kérdező?
2021. máj. 17. 22:58
 18/31 A kérdező kommentje:
Valami olyan munkához ahol beszélgetni kell emberekkel vagy talán valami értékesítő,területi képviselő,talán marketinges ilyesmi munkákra gondoltam.
2021. máj. 17. 23:43
 19/31 anonim ***** válasza:
Jelentkezz bármire ami megtetszik. Nincs veszteni valód!
2021. máj. 18. 06:11
 20/31 anonim ***** válasza:
0%
Érettségivel keresek havi 450 ezret egy gyárban gépkezelőként, szóval a válasz: nem.
2021. máj. 18. 06:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!