Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mióta lettek ilyen drágák a...

Mióta lettek ilyen drágák a szakemberek?

Figyelt kérdés
2021. máj. 12. 13:34
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

"Ha 1 órás melóért 50 000 Ft-ot kér akkor abban az órában 1 óra alatt 50 000 Forintot keres nem?"

Gázszerelő vagyok de tököm ki van az ilyen prolikkal akik azt hiszik hogy fizetnek 50 000 ftot akkor annyit kapok belőle. Szerinted adókat miből fizetek? Vagy a benzint meg a kocsit ingyen adják? Egy normális furgon 8 millió forint, szerinted ilyen kis pöcsömöccse 50 000 ft-okból mikorra termelem ki? És akkor ott a ruha, könyvelő, anyag, stb. Ráadásul neked egy óra, nekem 3-4 óra, oda kell mennem, el kell mennem anyagért, el kell onnan jönnöm.

2021. máj. 16. 11:11
 42/45 anonim ***** válasza:
Ezekből a keresetekből amik itthon vannak, igen is sok 50 000 Forint 1 órás melóért. Az átlag magyar 200 ezer forint környékén keres itthon! Szerinted majd ők minden évben tisztítatják a gázcirkójukat meg majd 4 évente kicserélik az anódot? Aztán csodálkoztok, hogy olyan a rendszer olyan amilyen. Értem, hogy vannak kiadásaitok, viszont nekem attól ugyan úgy ki kell csengetnem a 50 ezeret egy 1 órás melóért, engem se sajnál senki.
2021. máj. 16. 11:40
 43/45 anonim ***** válasza:

Valamit rosszul csinálsz! Mészáros Lőrinc kollégád nem ilyen kicsibe nyomja.

2021. máj. 16. 13:34
 44/45 anonim ***** válasza:

#39:

"Ha 1 órás melóért 50 000 Ft-ot kér akkor abban az órában 1 óra alatt 50 000 Forintot keres nem?"

Nem, nem annyit keres az egy órában sem. Még ha nem is számoljuk az azon kívüli idejét (kiszállás, alkatrészek megvétele stb) akkor sem annyit KERES, hanem annyi a vállalkozásnak a BEVÉTELE.

#42:

Azzal hogy ezt átlag magyar nem tudjam megfizetni egyetrétek, de arról hogy nekem nincs pénzem új Mercedesre, nem a kecskeméti gyárban robotoló gyártósori melósok tehetnek.

Egyéként gyanítom, te is dolgozol valahol. A munkavállalók 99 %-a valamilyen szinten hozzájárul egy olyan termék, vagy szolgáltatás előállításához, ami másnak túl drága. Csak mivel a gázszereleővel közvetlenül találkozol, ez jobban látszik. Ha a pick szalámi drága, nem a húsüzemben a darálógépet kezelő munkás kerül elő, hanem a "nagy gonosz kapitalista cégek". A kazán esetében ugyanez a helyzet, azt a pénzt egy cég kapja, abból a szerelőnek (még ha egyéni vállalkozó is) jóval kevesebb jut tisztán, csak annyi az egyetlen különbség, hogy vele személyesen találkozol, és neki adod oda közvetlenül a pénzt.

2021. máj. 16. 15:13
 45/45 anonim ***** válasza:
Pályát tévesztettem! Gázszerelőnek kellett volna tanulnom.
2021. máj. 16. 15:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!