Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy IT recruiter/HRs-nek az...

Egy IT recruiter/HRs-nek az is benne van a feladatai között, hogy lenyomja az IT szakemberek önbizalmát?

Figyelt kérdés

Tehát ilyen pszichológiai, tudat alatti játszmákkal elhitesse velük, hogy ők nem is olyan értékesek, nincs is olyan nagy tudásuk és nagyon könnyen helyettesíthetők lennének. Ezzel megakadályozva azt, hogy elkanászosodjanak és elszálljanak a bérigényeik. Elvileg egy jó HRs az rá tud venni egy senior fejlesztőt is arra, hogy nettó 300 ezer forintnak is nagyon örüljön Budapesten.

Ez mennyire igaz? Tényleg ez is benne van a HRs munkakörben?

2019. jún. 17. 10:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy senior fejlesztő szerintem nem ma jött le a falvédőről, így kb reális elképzelése lehet róla hogy mennyit ér a munkája, és mennyi az amit meg is fizetnek neki. Szóval ha annak nagyon alákínálnak, akkor megy tovább a következő interjúra.
2019. jún. 17. 10:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Elmész egy állásinterjúra, megkérdezik mennyit kérsz. Ha egyik helyen azt mondod, hogy 800, azt mondják erre hogy ez rendben van, másikon meg el akarja veled hitetni a HR-es, hogy 300-nál többet nem érsz, szerinted menni fog hozzájuk dolgozni valaki is?

Én nem értem honnan jött neked ez az infó, de a HR-esek jópofiztak eddig mindig az IT-sokkal. Ha valakinek azt mondják, hogy ezzel a tudással tényleg nem ér sokat, akkor el lehet nekik hinni. Nekik nincs ilyen a munkakörükben, ők reálisan nézik a tudásodat.

Tehát ha azt mondod hogy 800-at kérsz, azt mondja a HR-es hogy 300. Majd még elmész 5 helyre és ugyan ezt mondják, akkor el lehet hinni nekik.

Sokan azt gondolják, hogy 2-esekkel átmenve diplomával majd felveszik bárhová, mert ezt elhitetik velük az egyetemen, közben meg real life-ban tudást kérnek, diploma annyira nem érdekli a HR-eseket. Ez szokott a trend lenni, csak komolyabb multiknál kérik. Ezzel csak azt mondom, hogy általában a diplomások esnek bele ebbe a hibába. Persze ez igaz másokra is.

2019. jún. 17. 10:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Ugyan már - senior emberek függetlenül attól, hogy milyen területen dolgoznak gyakorlatilag reggelire megesznek bármilyen HR-est. Aki erre nem képes az nem is alkalmas seniornak.

Hangosan röhögném ki azt a HR-est, aki a bérigényemre megpróbálna elkezdeni alkudozni 10%nál többet és azonnal otthagynám.

2019. jún. 17. 13:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem már mondott olyat HRes, hogy "át kellene gondolni a bérigényt, ennyit sehol nem fognak fizetni". Szóval szerintem legalábbis próbálkoznak. Csak hát ugye a többségük nagyon buta, nem nagyon vannak tisztában a bérekkel. Ez a HRes éppen egy olyan cég fejvadásza volt, akik minden évben készítenek összeállítást a szakmánk béreiről. (Csak ugye arról mindenki tudja, hogy nagy része kamu.)

Amúgy egy hét múlva már volt a kezemben egy a fizetési igényemnek megfelelő ajánlat, ennyit az irreális elvárásaimról.

2019. jún. 17. 15:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ahol azt mondták, hogy szerintük kicsit sokat kérek. Éppen csak kijöttem tőlük amikor egy másik cégtől (ahol korábban voltam interjún) megjött emailben az ajánlat ugyanolyan összegről. Nekik ezek szerint nem volt sok.
2019. jún. 17. 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Hogy a HR-es szakmai tudást néz? Hangosan felröhögtem. Szerinted egy HR-es meg tudja ítélni, hogy egy senior programozónak mennyire használható a tudása? Gőze nincs róla. Ők csak az első kört végzik, ahol azt szűrik ki, hogy a jelöltek egyáltalán alkalmasak-e arra, hogy a szakmai vezető szóba álljon velük.

Amúgy én nem vagyok IT-s, de nekem még soha nem volt olyan interjúm, ahol a HR-essel alkudozni kezdtünk volna a bérről. Megkérdezte mennyit kérek, felírta, aztán lehetett találgatni, hogy azért nem vettek fel, mert elszúrtam az interjút, vagy azért, mert sokat kértem.

2019. jún. 17. 21:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem érdemes ezen játszmázni manapság, főleg Budapesten. Hiába veszi föl 300-ért a senior fejlesztőt, ha két hónap múlva lelép az illető, akkor a cég semmit nem nyert azzal hogy felvette.
2019. jún. 18. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:

IT recruiter vagyok, és néha a pofám leszakad, hogy mekkora boszorkánynak néznek minket :D Én kifejezetten kedves vagyok az interjúkon és a bérigényéhez mindig hozzáteszem, hogy a szakmai körön milyen szintet (értsd, junior, mid, senior, lead stb..) kellene elérni, hogy meg tudjuk adni.

Nem az én kompetenciám megmondani, hogy mennyire vagy jó programozó, az a technikai interjúztatók dolga. Én csak azt nézem, hogy nem vagy-e pszihopata és ha berakunk egy team-be, nem fog mindenki kiakadni tőled mondjuk.

Persze, van olyan, hogy alacsonyabb szintre jön ki a tudás, mint a bérigény, ekkor ezt igenis jelzem, megkérdezem, hogy hajlandó vagy-e a bérben alkudni (nem vagyunk rossz cég, lehet nálunk fejlődni), ha nem, akkor sokszor megeggyezünk, hogy 1 év múlva beszéljünk újra, addigra te is tudsz fejlődni és lehetséges hogy a technikai interjún magasabb szintet érsz el.

Jesszus, persze, még bájitalt is keverek és belerakom a kis vizecskédbe, amivel megkínállak, hogy tuti ne kérj annyit..

2019. jún. 19. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!