Faluhelyen elfogyhat a munkaerő ha nem lesz elég a minimálbér a kezdőknek?
Igen. Nem egy uj jelenseg, hogy fiatalok jobb lehetoseg utan kutatva elmennek falubol varosba, varosbol pedig nem sokan mennek faluba.
Egy folyamatos atalakulas hogy faluk szep lassan eltunnek es varosokban egyre tobben laknak, esetlek uj faluk jonnek letre / novekednek amik nagyvarosok vonzaskorzeteben vannak, de egy semmi kozepen levo zsakfaluban minek maradjon egy olyan fiatal aki egesz elete elotte jar.
Ja igen, a falusi kényszerközértek nyilván nagyon olcsók a minimálbért fizető Döbrögi-alkalmazottaknak :D
Nézd, sokszor kiírtad a kérdést. Sajnos teljesen irreleváns minden válasz, ha ennyiért nem kapsz munkaerőt ott, akkor nem versenyképes a bér. Majd beállsz te disznót ganézni.
Szerinted nekem büdös a munka? Én kétszer ha nem háromszor annyit dolgoztam életemben már mint egy átlag ember, nem napi 8 órát meg nem heti 5 napot mire ideáig eljutottam! És tavaly volt most is még példa rá, hogy beálltam dolgozni ha nem volt elég emberem!
Az embernek nem csirket kell adni munkaert hanem penzt, amit ha akar majd elkolt csirkere. Egy olyan ember aki nem vonzodik a falusi elethez mi a fenenek maradjon falun, amikor ugyanazert a munkaert sokszorosat megkapja varosban. Illetve az egeszet ugy allitod be mintha falun korlatlan mennyisegu munka lenne csak nincs ra ember, ez lehet igaz 1-2 mezogazdasagi munkara (ehberert), de barmi szellemi munkaval egyszeruen 0 lehetoseg van.
"van étterem a szomszéd faluban"
Tolem 5 perc setara van kb 40 etterem, 20 perc autoutra meg tobb szaz. Nem mindig akarom ugyanazt enni.
"Bolt faluban is van"
Bolt az nem csak elelmiszerbolt, de abbol is nekem jobban tetszik a hipermarket mint a kis sarki bolt.
Mi van ha szeretnek valami ruhat venni, esetleg valogatni hogy melyiket vegyem?
Vagy mi van ha egy szamitastechnikai boltba akarnek elmenni venni egy kabelt vagy akarmit?
Mennyit kell utazni ha moziba akarsz menni? Nekem az is 5 perc.
Egy fiatal szeretne csaladot is alapitani, mi van ha neki pont nem tetszik az a 20 hasonlo koru ember a kornyeken? Varosban ez is konnyebb.
Csak mert neked az a szubjektiv velemenyed hogy falusi elet jo, hidd el legtobb embernek, foleg fiataloknak, tetszik a varosi elet, imadjak, munkatol fuggetlenul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!