Ha igaz az, hogy a nők ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kapnak mint a férfiak, akkor miért alkalmaz a világon bárki férfit?
Ahhoz amit a 2-es mondott: valahol olvastam, hogy (nyilván milliós átlagot tekintve) a férfiak "harciasabbak" a béralku során is, és (ismétlem nagy átlagban) a nők, mivel "kompromisszumképesebbek", hajlamosabbak elfogadni az alku számukra kevésbé kedvező kimenetelét.
Ez persze kulturális háttér kérdése, de a világ legtöbb kultúrájában ez a jelenség mérhető.
miért alkalmaz a világon bárki férfit?
- nem fog "eltűnni" szülési szabadságra
- nem fog évekig otthon maradni a gyerekkel, vagy akár több gyerekkel
- nem ő fog szabira/táppénzre menni, ha beteg a gyerek
- nem ő fog korábban lelépni ha vinni kell a gyereket szakkörre, vagy meg kell nézni a klarinétkoncertjét, vagy anyák napi műsor van, stb.
Nyilván amiket írtam, azokat nagy átlagban írtam, természetesen tudom, hogy vannak apukák akik otthon maradnak a gyerekkel, stb. de jellemzőbb, hogy ezeket anya intézi.
Én dolgoztam olyan helyen, ahol egy részlegen 10-ből ketten voltunk faszik, és koppra ugyanannyit kerestünk.
Szerintem inkább úgy lehet ez a nők kevesebbet keresnek ugyanazért a munkáért mint a férfiak, hogy ahol bértárgyalás van, ott a nők nem olyan agresszívak, vagy ilyesmi.
Nekem nagyon csúsztatás szagú ez a tézis. Nyilván, ha kevesebbet mondasz, mint amit a cég gondolt, hogy ad, felvesznek azzal a pénzzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!