Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha igaz az, hogy a nők ugyanaz...

Ha igaz az, hogy a nők ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kapnak mint a férfiak, akkor miért alkalmaz a világon bárki férfit?

Figyelt kérdés
2021. máj. 3. 10:00
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Alapvetően nem igaz. Közalkalmazottak esetén nincs különbség, hiszen a bértábla a mérvadó, és az független a munkavállaló nemétől. A versenyszférában meg mindenki annyit kap, amennyiért a munkáltatónak megéri alkalmaznia az illetőt, illetve, amennyiért az illető hajlandó dolgozni.
2021. máj. 3. 10:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Feleségem munkahelyén az agazathoz képest alacsony a bérkeret, így az osztályon mindig több a nőy mint a férfi, mivel a női jelentkezők szinte mindig alacsonybab bérigényt mondanak. De lehet, hogy változás lesz ezen a téren, mivel nemrég 3 nő ment el egy időben szülni...
2021. máj. 3. 12:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz amit a 2-es mondott: valahol olvastam, hogy (nyilván milliós átlagot tekintve) a férfiak "harciasabbak" a béralku során is, és (ismétlem nagy átlagban) a nők, mivel "kompromisszumképesebbek", hajlamosabbak elfogadni az alku számukra kevésbé kedvező kimenetelét.

Ez persze kulturális háttér kérdése, de a világ legtöbb kultúrájában ez a jelenség mérhető.

2021. máj. 3. 12:47
 4/7 anonim ***** válasza:
50%
Miert van az hogy vannak olyan ferfiak akik evekig nem valtanak munkat es "rosszul" keresnek, ellenben azok akik jobhopperek akar 1.5-2x is tobbet keresnek naluk? ... Elég egyszeru kerdes, trivialis a valasz ra nemde?
2021. máj. 3. 13:31
 5/7 anonim ***** válasza:
71%

miért alkalmaz a világon bárki férfit?

- nem fog "eltűnni" szülési szabadságra

- nem fog évekig otthon maradni a gyerekkel, vagy akár több gyerekkel

- nem ő fog szabira/táppénzre menni, ha beteg a gyerek

- nem ő fog korábban lelépni ha vinni kell a gyereket szakkörre, vagy meg kell nézni a klarinétkoncertjét, vagy anyák napi műsor van, stb.

Nyilván amiket írtam, azokat nagy átlagban írtam, természetesen tudom, hogy vannak apukák akik otthon maradnak a gyerekkel, stb. de jellemzőbb, hogy ezeket anya intézi.

2021. máj. 3. 15:59
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
Ha egy szakmaban munkaerohiany van akkor nem teheti meg a ceg, hogy valogat nemek kozott. Attol meg, hogy a ferfi tobbet ker valamivel nem jelenti azt, hogy ez nem erne meg mindket oldalnak.
2021. máj. 3. 17:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam olyan helyen, ahol egy részlegen 10-ből ketten voltunk faszik, és koppra ugyanannyit kerestünk.

Szerintem inkább úgy lehet ez a nők kevesebbet keresnek ugyanazért a munkáért mint a férfiak, hogy ahol bértárgyalás van, ott a nők nem olyan agresszívak, vagy ilyesmi.

Nekem nagyon csúsztatás szagú ez a tézis. Nyilván, ha kevesebbet mondasz, mint amit a cég gondolt, hogy ad, felvesznek azzal a pénzzel.

2021. máj. 4. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!