Szerintetek mennyi lehet a kezdő bérigénye egy controllernek? (Alul kifejtem)
Amivel rendelkezem:
- C1 angol és német nyelvvizsga
- BSc Pénzügy számvitel diploma
- MSc Számvitelt most csinálom
- Mérlegképes könyvelői bizonyítvány
- ACCA modulok fele megvan és van CIMA bizonyítványom
- Jelenleg a szakmai gyakorlaton kívül (6 hónap) nem dolgoztam.
Van egy alapvető elképzelésem a minimum bérigényről, ami szerintem teljesen reális, de más a témában kompentens ember véleményét is szívesen meghallgatnám!
31: Ezen a ponton akkor muszáj megkérdeznem, hogy te mit és hány éve dolgozol :D Ha vidéken dolgozol, akkor érthetőek ezek a számok, amiket írsz. Viszont ha Pesten, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Több ismerős is van, akik Bsc-vel elhelyezkedtek, nem tanultak tovább. Egy nyelvvel Pesten lazán bruttó 450-500 között kezdett mindegyik kivétel nélkül ilyen területen.
Igen nyilván többet számít a szakmai gyakorlat/tapasztalat; de ne mond nekem, hogy a mester egyáltalán nem számít. Az olyan helyek, ahol alapaból megkövetelik a mester meglétét igenis nézik, viszont ahol egy BSc-vel is megelégszenek ott mindegy, hogy mesteresként jelentkezel oda vagy sem.
Én eddig nem kommenteltem ebbe a beszélgetésbe bele, de ez kezd nagyon vicces lenni :D :D .
Tulajdonképpen miért írtad ki ez a kérdést?
Még kétszáz embert tudnék neked idehívni aki elmondaná, hogy semmit nem ér a fizetés szempontjából az MSc.
Neked van egy percepciód ezt illetően és leszarod mindenki más véleményt.
Nem értem igazából, hogy akkor egyáltalán mi az amit tudni szeretnél.
Az entry level pozíciók kb. 1%-ban szükséges MSc, a maradék 99%-ban bőven elég a BSc, és nem, nem a megszervezett diplomát illetően húzzák meg a bérsávokat. (A MÁV-ot kivéve, ha esetleg ott akarsz dolgozni , ott tényleg számít).
Drága kérdező! Ajánlom figyedbe a Hays Salary Guide-ot, amennyiben a valós kontrolling fizetésekre vagy kíváncsi. De te nyilván nem arra vagy kíváncsi, hanem a saját álomvilágodban szeretnél maradni, ahol "lazán" 450-500 bruttót keres egy kezdő kontroller. Sok szerencsét, szerencsés ébredést!
Ki mondta amúgy, hogy ne néznék egyáltalán a mestert? Szalmabáb.
Amennyiben elolvastad az eddigi írásokat úgy tudnád, hogy tisztában vagyok mindenféle bériránytűvel. Nem élek álomvilágban és nem írtam, hogy kinek mennyit kell keresnie. Szimplán érdekelt az emberek véleménye. Eddigi ismerősökön keresztül megtapasztalt dolgokat írtam le.
Te viszont egyből elkezdtél személyeskedni, meg becsmérelni... javaslom, hogy kezeld valamivel a frusztrációd!
Mindenki eddigi véleményét, hozzászólását köszönöm!
Sokan írták a kérdezőnek, hogy nézze a Hays Salary Guide-t, hogy mennyi a junior kontrollerek fizetése. Hát én megnéztem, és igazat kell adjak a kérdezőnek, hisz valóban nem lehetetlen a bruttó 500 ezres fizu junior kontrollerként: 380-520 között keresnek a 0-2 év tapasztalattal rendelkező junior kontrollerek, az átlag 465 ezer.
Ez alapján nem irreális egy bruttó 450-500 ezres bérigény bemondása az interjún, max alkudnak belőle 10-20-30 ezer forintot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!