Szerintetek mennyi lehet a kezdő bérigénye egy controllernek? (Alul kifejtem)
Amivel rendelkezem:
- C1 angol és német nyelvvizsga
- BSc Pénzügy számvitel diploma
- MSc Számvitelt most csinálom
- Mérlegképes könyvelői bizonyítvány
- ACCA modulok fele megvan és van CIMA bizonyítványom
- Jelenleg a szakmai gyakorlaton kívül (6 hónap) nem dolgoztam.
Van egy alapvető elképzelésem a minimum bérigényről, ami szerintem teljesen reális, de más a témában kompentens ember véleményét is szívesen meghallgatnám!
Talán ez hasznos lehet. 8-as voltam. Ok, nem a Big4 fizet a legjobban, de azért talán elég nagy presztízse van és iszonyat gyorsan növekedhet a fizu, csak rengeteget kell melózni (én nem dolgozom ott, barátnőm mondta)
Én is pénzügyet végeztem, elemzőként dolgoztam eddig egy munkahelyen, amit nagyon imádtam, de sajnos a fizu nem volt túl versenyképes. Fél éve váltottam, 3,5 év teljes munkaidős tapasztalattal 475-öt kapok nettóban cafeteriával együtt, ami szerintem teljesen versenyképes ebben a szakmában. Persze én nem kontroller vagyok, mint már írtam :)
Köszönöm az eddigi válazokat! Nekem is van ismerősöm Big4-nál, ő egy alapszakos végzettséggel a Big 4nál nettó 500-at keres frissen kezdőként és meg tudom erősíteni, amit írtál tényleg így van: rengeteget dolgoznak, nagy a kiégés, nagy a munkaerő fluktuáció.
Ismerem a HAYS és az egyéb bériránytűs oldalakat, de azt is tudom, hogy ettől lazán el tud térni a valóság. Egy multinál szeretnék mindenképpen elhelyezkedni.
Én értem azokat, akik azt mondják, hogy bruttó 500 kezdőként sok...viszont azt is hozzáadhatod, hogy mesterképzésem is van. Nem mindenhol fogják megfizetni, de többet ér egy hasonlóan nulla szakmai tapasztalattal rendelkező alapszakossal szemben. Itthon nem igazán van a mesterképzésnek kultúrája, de komolyabb cégeknél ezt igenis számításba veszik.
Tehát akkor igaz lenne, amit írsz, ha csak alapszakos diplomám lenne és semmi más.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!