Ez azt jelenti, hogy sikerült elkezdenem bitcointot bányászni?
Én csak letöltöttem a nicehash nevű programot.
A gépem: rtx 2070super
Ryzen 7 2700x
32gb ram.
Tudom, ez korántsem elég erős, de nem is akarok meggazdagodni, csupán ki próbáltam. (Illetve ki próbálom)
Most ezeket látom:
0.07376 mBTC/day (3.32 Eur)
Ez azt jelenti, hogy 3.32 eurót bányászik a gép naponta? (Gondolom ha 0-24 órában menne)
Van egy ilyen XMRing nevű valami, ami elindult magától a "start minineing" után.
Itt vannak olyanok, hogy "use pool random..valami.eu
Ez azt jelenti, hogy magától csatlakozott egy pool-hoz?
New job ilyeneket is kiír.
Stb.
Az aggasztó itt, hogy csak a processzort ïrja ki, hogy működik.
De ha böngészőből belépek, akkor ott a rig name alatt van, hogy megy a processzor is (2.63kh/s)
Meg megy a videókari is (44.29Mh/s)
Itt ki is írja a processzor és gpu hőmérsékletét és hogy hány %-on pörögnek a ventik. Szóval ezek alapján megy a gpu.
A gond az, hogy ha a windows-ban megnyitom a feladatkezelőt és megnézem a cpu és gpu használatot, akkor azt látom, hogy a proci 50%-on megy a gpu 0%-on, ezek szerint még se megy a gpu?
Egyébként ez a nicecash csinált automatikusan számlát is, mert én nem csináltam. Egyszerűen le töltöttem, regisztráltam, a vírusírtót ki kellet kapcsolnom, és már ment is az egész. Semmi mást nem csináltam.
4-es vagyok.
Most én mire fel lettem leszázalékolva?
Rosszat mondtam?
#11 ehhez szokj hozzá ezen az oldalon, bármit mondasz valakiknek nem fog tetszeni.
Figyeld hogy megy majd le ez hozzászólásom is :D
Tessék, most felpontoztalak :D
Gyerekek! Én mondtam, hogy nem akarok se meggazdagodni, se pénzt keresni. Nem szándékomban egy fillért sem keresni ezzel a dologgal, csupán ki próbáltam.
850 wattos amúgy a tápegységem, ez max 85% teljesítménnyel tud menni, tehát maximum 720 watt. Ha ezt le is adja, akkor is az óránként 25,2 forint áramot használ. Megy a gép mondjuk 14 órát egy nap, az 352 ft egy nap. Az 30 nap használ 10500 forint áramot.
Ezt csak úgy gyorsan kiszámoltam. Egyébként nem fogom megérezni, 3440*1440-es monitorom van, ebben játszom 144hz-en, szóval rendszeresen pörög rendesen a a vga, igaz, nyilván csak akkor tudok játszani, amikor itthon vagyok amikor elmegyek dolgozni, akkor nem. De amikor vettem a gépet, nem azért vettem, hogy bányásszak, hanem azért, hogy játszak!
Csak mivel nekem reggeltől késő estig be van kapcsolva a gép (kb 15-18 óra/nap, ha nagyon sokáig fent vagyok, akkor akár 18-20 óra/napot is megy) a torrentek miatt, mivel folyamatosan seedelem a torrenteket, hogy minél előrébb legyek az ncore-on :D (Majdnem 16 TB adatot seedelek, de a legend tagra még minidg nem elég :D )
Szóval bekapcsolom a gépet ahogy felébredek, elkezdem seedelni a torrenteket majd haza jövök és ennyi. Én csupán arra gondoltam, ha amúgy is megy a gép egész nap a torrentek miatt, akkor ezt a bányász cuccot is ki próbálhatnám. És a videokártya meg amúgy is sokat megy a játékok miatt.
13-as oké, hogy valakinek nem tetszik, de itt konkrétan 5 embernek nem tetszik (eddig).
Kérdező te pedig rosszul számoltál. A 850 watt az a MAXIMUM amit le tud adni. Én éjjel-nappal bányászok Ethereumot egy GTX 1080-al (kb 29MH/s) és eszik a gép 206 wattot. Persze csak úgy ha a monitor ki van kapcsolva meg a hangszórók is. Monero bányászattal együtt pedig kb 280 wattot.
Tessék. Erre az oldalra beírod a sebességet és a fogyasztást. Ajánlom, hogy ezt egy fogyasztásmérővel mérd meg mennyit fogyaszt a gép. Az áramköltséget hagyhatod úgy. Kb 12 centbe kerül nálunk is.
ez a windforce hűtő tök jó. Reggel 9 óta megy a bányászás, most 54 fokos a vga és csak 70%-al pörög a venti. Mondjuk kicsit hangos. (játék közben nem hallom, úgy is fejhallgatóval játszom) plusz a ház hűtő ventik is pörögnek összesen 16 ventim van (a processzor hűtőkkel, ház hűtőkkel meg a vga hűtőkkel együtt) így azért elég hangos :D
Manualban kipörgettem 1 percig a vga hűtőket le is ment 30 fokra. Szóval nagyon jó ez a windforce hűtő.
(Egészen pontosan egy Gigabyte rtx 2070 super windforce oc 8gb videókártyám van)
Most elmegyek munkába, este fél 11-re haza érek, kíváncsi leszek majd az eredményekre :D )
*kipörgettem 100%-on 1 percig
Egyébként úgy már tényleg nagyon hangos az egész masina, kb mint a tv átlagosnál kicsit halkabb hangerővel.
Egyébként lehetséges, hogy a bányászás folyamatosan használja a netkapcsolatot?
Amióta megy, 10-20 mbit/s-al megy a böngészés, a torrent. Előtte meg 600-800 mbit/s-al. (gigabites net)
"850 wattos amúgy a tápegységem, ez max 85% teljesítménnyel tud menni, tehát maximum 720 watt."
Ezzel a számítással jelentősen csökkentetted az esélyedet egy fizikai Nobel-díjra.
"kb 15-18 óra/nap, ha nagyon sokáig fent vagyok, akkor akár 18-20 óra/napot is megy) a torrentek miatt, mivel folyamatosan seedelem a torrenteket, hogy minél előrébb legyek az ncore-on"
Micsoda életcél. Játékra épített géppel, 850 wattos táppal igencsak érdekes egész nap torrentezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!