Ha (előlegezzük meg) júliusban lesz a diplomaosztóm, mikor érdemes elkezdenem munkát keresni?
Az a kérdés, hogy esetleg az utolsó 1-2 hónapot tudod-e párhuzamosan csinálni a munkával. Ha igen, akkor érdemes már tavasszal elkezdeni keresgélni. Ha nem, akkor ráér május körül.
Én utolsó előtti félévben kezdtem el keresgélni, mert tudtam, hogy az utolsó félévet már tudom munka mellett csinálni, ha rugalmasak. Áprilistól keresgéltem, találtam is egy borzasztó melót 1 hónapon belül. Végül egy másikat, ahol július végén kezdtem. Náluk írtam a szakdolgozatomat, így gyakorlatilag kézenfekvő volt minden, arra az egy-egy órára pedig elengedtek hetente.
Mivel önfenntartó vagyok, ezért júniustól mindenképpen munkába kell állnom, mert akkor kapom meg utoljára a gyakorlati és egyetemi ösztöndíjat, utána nem lesz bevételem. Ha minden igaz, május végére már végzek a gyakorlattal, ezért júniustól már tudnék dolgozni, amellett "csak" az államvizsgára kéne már készülnöm.
Pont emiatt kérdeztem, amit írtatok is, hogy ha túl hamar keresek munkát, a munkáltató nem fog rám várni addig... De akkor egy május eleji önéletrajzküldés már reális?
1-2 hónappal a munkábaállás előtt. Előbb nem érdemes, mert nem fognak egy pályakezdőre hónapokat várni.
Nem írod milyen szak, milyen szakma. De arra fel vagy készülve, hogy a jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy el fogsz tudni helyezkedni 1-2 alatt? Mármint anyagilag
szerintem nem kell külön önéletrajzot csinálni, azaz hazudni.
Egyszerűen csak kérj kevesebbet ha egy ideig nem találsz. Sok cég van akik lecsapnak a "bér-igénytelen" pályakezdőkre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!