Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy mosogato vagy takarító...

Egy mosogato vagy takarító jóban keres külföldön mint itt?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 25. 07:26
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Melyik külföld? Svájc vagy Szomália?

Ahol többet keres, ott valószínűleg a megélhetés is többe kerül, mint Magyarországon, tehát ezekből a munkákból sehol nem fogsz meggazdagodni.

2021. ápr. 25. 08:00
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
ausztriában mosogató egy ismerősöm. 1420 euró volt a kezdő fizetése, kapott szállást és a munkanapokon ellátást az étteremben. jobban él mint itthon élne. és persze nem rúgták ki a covid miatt, igaz csak az alapfizetésének a 80 %-át kapja, de nem is dolgozik majd egy éve.
2021. ápr. 25. 08:35
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Egy mmosogató vagy takarító külföldön sem keres jól. Az ottani fzetésekhez képest, épp hogy megél belőle. Az olyan történeteket mint amit a 2-ke írt nem kell elhinni, mert nagy szerencsés az a takarító vagy mosogató aki 8 órában dolgozik. A legtöbb nulla órás vagy 4-5 órában dolgoznak. Jó magam is Angliában élek, és évekig takarítottam napi 5 órában, bejelentett munkahelynél. Minimálbért kaptam. 5 órás munkáért 900 fontot kerestem. Ebből egyedül nem éltem volna meg. Ja, és én még jól is jártam, mert nem nulla órás voltam. ( még mindig kint élek, de már nem takarítok)
2021. ápr. 25. 11:19
 4/8 anonim ***** válasza:
61%
Soha nem kerdezi senki, es a lakhatas sokkal tobbe kerul, mint itt? Hogy a kulfoldre menesnek, ottletnek koltsegei vannak, egy szal nullaval nem lehet nekivagni.
2021. ápr. 25. 12:59
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Ezek vészhelyzeti munkakörök, ha valaki épp munkanélküli és meg van szorulva, vagy tanul és mellette kell egy kis zsebpénz. Ne tekintsünk már a mosogatásra úgy, mint egy karrier amiből az ember "megél". Ez országtól függetlenül nevetséges.
2021. ápr. 25. 14:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Én 13 éve élek kint Hollandiában. Zömében eddig mosogatást végeztem. Átlagban 1000 és 1200 euró között van a havi jövedelmem. De egész jól megvagyok, el tudok járni rendezvényekre, utazni külföldre az évi kétszeri hazalátogatás mellett, egyszer még New Yorkba is eljutottam. Itt olyan is van, hogy vakációpénz (általában júniusban fizetik), valamint, ha tört év van mögötted, elég szép összeg visszajöhet adóbevalláskor.

Az persze hozzátartozik, hogy egy vacak kis szobát bérlek, havi 375 euróért, ennyiért ma már nehéz lenne találni. De az biztos, hogyha odahaza bérelnék szobát, és mosogatnék, akkor nem nagyon tudnék félrerakni, és nem engedhetnék meg magamnak utazást meg rendezvényre járást.

Úgy vagyok vele, hogy inkább élek a létminimumon itt, mint otthon.

2021. ápr. 25. 15:43
 7/8 anonim ***** válasza:
New Yorkba elmentél, de nem tudsz valami tanfolyamot elvégezni, amivel esetleg jobb állást is kapnál? Vagy te mindig is mosogató szerettél volna lenni és majd mosogatóként akarsz nyugdíjba vonulni?
2021. ápr. 25. 15:53
 8/8 anonim ***** válasza:

7: Fogalmam sincs, én a mának élő, életélvező típus vagyok. Holland nyelvi kurzust végeztem már, de nem egyszerű nyelv. (Az angolt használom, szinte mindenki beszéli.)

Azt nem szeretem, amikor ismerősök cseszegetnek evvel, hogy miért nem fejlődöm. Mert mi van, ha nekem jó így? Őket nem érinti.

2021. ápr. 25. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!