Budapesten miért nincs az a szokás mint külföldön, hogy kiírják vállalkozások ablakára, hogy "takarítót fölveszünk", stb?
Figyelt kérdés
Dublinban jártam, minden utcán volt 1-2 ilyen papír, hogy "worker needed", itthon ekkora a munkanélküliség?2016. okt. 14. 14:10
1/6 anonim válasza:
Mert itthon a legtöbb vállalkozónak "nem fussa" (direkt írtam így) külön takarítóra. Pl. a legtöbb boltban maga az eladó takarít... De nézz meg egy csomó álláshirdetést - ott is benne van a hirdetésben - a környezet tisztán tartása (olvastam már ilyent recepciósnál is!)
2/6 anonim válasza:
Ahol meg takarítanak, főleg ha munkaidőn kívül, oda nem vesznek fel csak úgy utcáról embereket, mert az bizalmi állás. Vagy céggel takaríttatnak.
3/6 anonim válasza:
Ja, igen, jogos... azt is akartam írni, hogy ahol meg van külön takarító, ott zömmel ismerőssel töltik be (1. vagyok)
4/6 anonim válasza:
Ugyan nem pont takarítót, de én sok helyen látom, hogy ilyen-olyan alkalmazottat felvesznek, azonnali kezdéssel. Szóval Budapesten is van ilyen szokás.
5/6 anonim válasza:
Én debreceni vagyok, rengeteg bolt kirakatában kint van a papír, hogy eladót vagy ezt-azt felvesznek.
És az is jogos, hogy ez bizalmi állás, ha lenne egy boltom, én sem vennék fel az utcáról senkit. Ajánljon egy jó ismerős valakit, vagy eleve jöjjön egy ismerősöm takarítani. Úgyis mindenkinek van olyan ismerőse, aki épp munkanélküli, és állást keres. Nekem több ismerősöm is takarít feketén, jobb órabérrel, mint amit én kapok egy multinál.
6/6 anonim válasza:
Rengeteg boltban látok ilyen-olyan hirdetést, csak nem az ablakban. Inkább eladót keresnek, ahhoz kell végzettség, tehát reálisabb hogy nehezebb rá embert találni (meg kereskedelemben dolgozni amúgy is szar).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!