40 háát akkor ez gáz :/ Egye életképtelenebbé válik az új, újabb generáció... Ha behozzák a liberálisok által kitalált oktatást, ennél is gyászosabb munkások, dolgozók lesznek, nem akarnak dolgozni, de pénzt azt annál inkább. Érdekes hozzáállás!
2021. ápr. 22. 09:30
42/48 anonim válasza:
"Furcsa, de ez van - sok ismerősöm panaszkodik, hogy már az építőiparban sem lehet találni kétkezi munkást (nem pénz kérdése, egyszerűen csak nincs)."
De, nyilván nagyrészben pénz kérdése. Ha feladnának egy álláshirdetést, hogy végzettséget nem igénylő betanított fizikai munkára keresnek dolgozókat nettó 800 ezerért, és korrektek is lennének, akkor tolonganának a jelentkezők. (korrekt alatt azt értem ,ami az építőiparban ritka mint a fehér holló: normális bejelentés, nem fél munakidőre meg minimálbérre a többit zsebbe fizetve, a túlórák tisztességes kifizetése és elszámolása, szabadságok kiadása a szabályok szerint...)
2021. ápr. 22. 13:33
43/48 anonim válasza:
42es szerinted úgy kinek érné meg a munkavállalón kívül? Nah ezért nincs ilyen betanított fizikai építőipari munka. Azok keresnek ott sokat, akik elcsalják a járulékokat, adót, a munkás meg azt hiszi jól keres miközben se tb-je se nyugdíj hozzájárulása se semmillye nincs fizetve. Nem tud dokihoz menni és nem tud szabira menni, milyen jó is az az építőipar! Biztos nagyon jó akik xará csalják az agyukat és kihasználnak rengeteg embert!
2021. ápr. 22. 13:50
44/48 anonim válasza:
"42es szerinted úgy kinek érné meg a munkavállalón kívül?"
Senkinek. Állítottam egy szóval is hogy megérné? Én arra reagáltam, hogy nem pénz kérdés, mert szerintem az.
2021. ápr. 22. 14:05
45/48 anonim válasza:
De 800 ezret tisztán senkinek nem fognak fizetni ilyen munkáért, egy orvos nem keres annyit, hol éltek?
2021. ápr. 22. 14:15
46/48 anonim válasza:
"De 800 ezret tisztán senkinek nem fognak fizetni ilyen munkáért, egy orvos nem keres annyit, hol éltek?"
Leírom mégegyszer: Nem azt írtam, hogy reális az ekkora fizetés. Azt sem írtam, hogy az megérné a munkáltatónak. Azért írtam ezt az összeget, mert szerintem ennyiért biztosan tolongás lenne az állásért, és ezzel próbáltam elmagyarázni, hogy PÉNZ KÉRDÉS az hogy nem találnak munkást.
2021. ápr. 22. 14:25
47/48 anonim válasza:
Abban szerintem megegyezhetünk, hogy ha valamit (jelenleg a munkaerőt) 800 ezerért meg tudod "venni", harmadannyiért meg nem, akkor az pénz kérdés, ugye? Én csak ennyit írtam.
2021. ápr. 22. 14:26
48/48 anonim válasza:
szerintem ha a jelenlegi építőipari dolgozókat teljesen fehéren foglalkoztatnák ugyanennyi pénzért, már az is sokat segítene a helyzeten. Vannak ismerőseim, akik szar helyzetbe kerültek COVID miatt és elmentek építkezésre dolgozni. Csak addig voltak ott, amíg nem találtak jobbat, mivel a munkakörülmények kritikán aluliak voltak. munkavédelem csak ímmel-ámmal, fizut feketén kapták, maguk után fizethették a TB-t, szabit nem vehettek ki, táppénzről ugye szó nem lehetett. egy szóval undorító ami ott megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!