Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A magyar munkavállalók miért...

A magyar munkavállalók miért változatnak gyakran munkahelyet?

Figyelt kérdés
Én 5 éve műszak vezető vagyok az iskola elvégzése óta apám cégénél és eszembe sem jutna máshol dolgozzak.

2021. ápr. 11. 08:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kijöttem az egyetemről, nulla tapasztalatom volt, vagyis gyakornokként volt már 1 év tapasztalatom, de az semmi.

Minden ember idealista, azt hiszi más cégnél jobb. Ezt csak akkor tapasztalod meg, ha váltasz. Én kb. két évente cserélek munkahelyet, és eléggé logikus, hogy miért:

- munkahely váltással tudsz több fizetést elérni. Ez tény, a régi munkatársnak már nem emelik annyival. 10.000-t nem váltok, 20%-on elgondolkodom, 30-40%-ért már valószínű, persze sokmindentől függ.

- Kicsit kalandor vagyok, nem szeretek egy helyen megmaradni, van hogy megunom a munkámat.

Szerintem egyik munkáltatónak sem kell az életemet odaadni, ha én úgy gondolom jónak, hogy váltok, az az én dolgom. A cégnek ez nem tetszik? Nem az én problémám...

2021. ápr. 11. 11:00
 22/32 anonim ***** válasza:
98%

Amúgy ismerek pont ilyen embert, mint a kérdező. :D

Nagyon vicces a csóka, fiatal, van egy semmit nem érő diplomája, apuci egy nagyobb magyar cégnél vezető, ahová benyomta a kicsi fiát. A gyereknek semmi tapasztalata nem volt, még normális végzettsége sem, a valaga ki volt nyalva, de apu benyomta a céghez valami vezetőnek. Szakmailag iszonyat nagy nulla, de akkora arca van és úgy beszél a munkatársaival, mint egy moslékkal. Nah ő is úgy hivatkozik magára, mint valami félisten. :D Ha valami konfliktus van, megy apuci szoknyája mögé.

2021. ápr. 11. 11:04
 23/32 anonim ***** válasza:
98%

Nem értem miért bantjatok én is magamtól értem el mindent pont úgy mint a kérdező gázszerelő voltam most még milliárdos vagyok.

Köröm voltam sziasztok!

2021. ápr. 11. 12:19
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Ohh hogy apuci alatt nem valtasz,de aranyos :)) gondolom golddiggereken kivul rendes no se kezd veled...
2021. ápr. 11. 12:38
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Ennek sok oka lehet.

-Elégedetlen az ember a fizetésével.Többnyire váltással lehet magasabb bért kialkudni.

-Nincs fejlődési, előrelépési lehetőség.Kevés ember tud feljebb lépni egy cégnél.Ez a bérrel is összefügg.

-Nem jön ki jól az ember a vezetéssel

De, lehetnek még más okok is.

Én is gyakran váltogatok, átlagban 2-2,5 év után.Mindig magasabb lett a fizetésem.Ha nem váltogatok nem járnék bruttó 700 ezer felett.

2021. ápr. 11. 13:22
 26/32 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Én úgy vélem hogy leginkább az alacsony fizetés miatt és azért mert mást akar csinálni jobb fizetésért. Sajnos én minimál bérért dolgozom és ígyekszek majd egy nap váltani is valahogy. Remélem sikerűl is majd mert jelenleg az ez van ezt kell szeretni a helyzet. Apuka jól fizető cége esetén persze hogy nmem akarsz váltani, kell a kényelem meg a gazdagság. Sokan élnek minimál bérből sajnos úgy hogy nem tud váltani, úgyanis aa váltáshóz is a tanult ember kell nem pedig a munkáját nem szivesen végző de váltani sajnos képtelen ember. Gondolom apuka elnéz neked böven olyan dolgokat amiért más kirugna. Nagyon jó helyzetben vagy kérdező cserélnék veled.
2021. ápr. 11. 17:37
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Gyakornokként kezdtem egy cégnél, majd átkerültem főállásba egy elég felelősségteljes pozícióba, ahhoz képest milyen kevés tapasztalatom volt. A fizetés nem volt túl sok, kezdőként a legalacsonyabb bérsávba kerültem. Aztán próbáltam mindent beleadni, nagyon sokat túlóráztam, egyre több feladatot kaptam. Közben megkeresett 1-2 másik cég, de mindig leráztam őket mert úgy gondoltam a jelenlegi helyen is majd felfigyelnek rám.

Aztán bármikor fizetésemelésről volt szó, kiszúrták a szemem ilyen havi 10 ezres emelésekkel. Úgyhogy egy idő után rájöttem, a legtöbb cégnek édesmindegy te mennyire vagy jó, ha nem mész oda toporzékolni hozzájuk, nem fognak normális fizut adni, ha már előtte igent mondtál egy kisebb összegre. Azóta kb 1-2 nagyon max 3 évente váltok, nyilván mindig jelentősen magasan fizetésért, mint az előző helyen volt.

Szóval a legtöbben ezért ugrálnak munkahelyek közt (nyilván akinek a papa alápakolt vmi vezető állást a segge alá 20 évesen, annak ez felfoghatatlan) :D

2021. ápr. 11. 17:42
 28/32 anonim ***** válasza:
84%
Mert Magyarországon kb 0 munkajog van jelenleg. A Magyarok iszonyat sokat dolgoznak , iszonyat körülmények között és a töredékét keresik nettóban nyugati társaiknak. Emellett valószínűleg az évtizedes frusztrációból és mentális problémákból adódóan sima alkalmazottból helyettes vagy műszakvezetővé avanzsált emberek hirtelen hatalommániáját és visszaéléseit sem veszi be sokak gyomra amellett, hogy az országban az előrejutásnak kb semmi köze nincs a valódi szakértelemhez és tapasztalathoz, hanem a nyalás és a kapcsolatok. Mindenki helyezkedik, keresi az aktuális élethelyzetének megfelelő állást. Majd ha a fater szoknyája alól egyszer kibújsz, és valóban megméretsz és eltöltesz 10 évet a magyar munkaerőpiacon majd megérted. Próbáld ki.. Tapasztaltabbá, szorgalmasabbá és empatikusabbá fogsz válni.
2021. ápr. 11. 18:30
 29/32 anonim ***** válasza:
98%
"5 éve műszak vezető vagyok az iskola elvégzése óta apám cégénél " Már ott van a probléma, hogy nem érted mi a baj ezzel a mondattal.
2021. ápr. 11. 18:51
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam olyan cégnél, amit tényleg egy élet munkájával rakott össze egy fazon. Volt 2 fia, persze mind a 2-nek ezt (a viszonylag ritka) szakmát kellett választani (papa se a cégben, se otthon nem tűrt ellentmondást). Amikor végeztek, berakta őket kisfőnöknek, hogy szokják a dörgést. Értelmes gyerekek voltak, elég hamar rájöttek mennyire ciki a helyzet, meg egyik se az a fajta volt, aki élvezi, hogy 50 embert dirigál. A vége az lett, hogy az egyik szakmát váltott és elment Németországba, ott dolgozik és ott alapított családot, a másik meg kitalálta, hogy valami művész lesz - papa meg teljesen becsavarodott, hogy mi lesz akkor az ő cégével és elkezdett mindenféle hülyeséget csinálni. Az emberei fele felmondott és otthagyta - olyanok is, akikkel 20 éve együtt dolgozott.

Szóval nem könnyű dolog ez.

2021. ápr. 11. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!