A magyar munkavállalók miért változatnak gyakran munkahelyet?
Amikor kijöttem az egyetemről, nulla tapasztalatom volt, vagyis gyakornokként volt már 1 év tapasztalatom, de az semmi.
Minden ember idealista, azt hiszi más cégnél jobb. Ezt csak akkor tapasztalod meg, ha váltasz. Én kb. két évente cserélek munkahelyet, és eléggé logikus, hogy miért:
- munkahely váltással tudsz több fizetést elérni. Ez tény, a régi munkatársnak már nem emelik annyival. 10.000-t nem váltok, 20%-on elgondolkodom, 30-40%-ért már valószínű, persze sokmindentől függ.
- Kicsit kalandor vagyok, nem szeretek egy helyen megmaradni, van hogy megunom a munkámat.
Szerintem egyik munkáltatónak sem kell az életemet odaadni, ha én úgy gondolom jónak, hogy váltok, az az én dolgom. A cégnek ez nem tetszik? Nem az én problémám...
Amúgy ismerek pont ilyen embert, mint a kérdező. :D
Nagyon vicces a csóka, fiatal, van egy semmit nem érő diplomája, apuci egy nagyobb magyar cégnél vezető, ahová benyomta a kicsi fiát. A gyereknek semmi tapasztalata nem volt, még normális végzettsége sem, a valaga ki volt nyalva, de apu benyomta a céghez valami vezetőnek. Szakmailag iszonyat nagy nulla, de akkora arca van és úgy beszél a munkatársaival, mint egy moslékkal. Nah ő is úgy hivatkozik magára, mint valami félisten. :D Ha valami konfliktus van, megy apuci szoknyája mögé.
Nem értem miért bantjatok én is magamtól értem el mindent pont úgy mint a kérdező gázszerelő voltam most még milliárdos vagyok.
Köröm voltam sziasztok!
Ennek sok oka lehet.
-Elégedetlen az ember a fizetésével.Többnyire váltással lehet magasabb bért kialkudni.
-Nincs fejlődési, előrelépési lehetőség.Kevés ember tud feljebb lépni egy cégnél.Ez a bérrel is összefügg.
-Nem jön ki jól az ember a vezetéssel
De, lehetnek még más okok is.
Én is gyakran váltogatok, átlagban 2-2,5 év után.Mindig magasabb lett a fizetésem.Ha nem váltogatok nem járnék bruttó 700 ezer felett.
Gyakornokként kezdtem egy cégnél, majd átkerültem főállásba egy elég felelősségteljes pozícióba, ahhoz képest milyen kevés tapasztalatom volt. A fizetés nem volt túl sok, kezdőként a legalacsonyabb bérsávba kerültem. Aztán próbáltam mindent beleadni, nagyon sokat túlóráztam, egyre több feladatot kaptam. Közben megkeresett 1-2 másik cég, de mindig leráztam őket mert úgy gondoltam a jelenlegi helyen is majd felfigyelnek rám.
Aztán bármikor fizetésemelésről volt szó, kiszúrták a szemem ilyen havi 10 ezres emelésekkel. Úgyhogy egy idő után rájöttem, a legtöbb cégnek édesmindegy te mennyire vagy jó, ha nem mész oda toporzékolni hozzájuk, nem fognak normális fizut adni, ha már előtte igent mondtál egy kisebb összegre. Azóta kb 1-2 nagyon max 3 évente váltok, nyilván mindig jelentősen magasan fizetésért, mint az előző helyen volt.
Szóval a legtöbben ezért ugrálnak munkahelyek közt (nyilván akinek a papa alápakolt vmi vezető állást a segge alá 20 évesen, annak ez felfoghatatlan) :D
Dolgoztam olyan cégnél, amit tényleg egy élet munkájával rakott össze egy fazon. Volt 2 fia, persze mind a 2-nek ezt (a viszonylag ritka) szakmát kellett választani (papa se a cégben, se otthon nem tűrt ellentmondást). Amikor végeztek, berakta őket kisfőnöknek, hogy szokják a dörgést. Értelmes gyerekek voltak, elég hamar rájöttek mennyire ciki a helyzet, meg egyik se az a fajta volt, aki élvezi, hogy 50 embert dirigál. A vége az lett, hogy az egyik szakmát váltott és elment Németországba, ott dolgozik és ott alapított családot, a másik meg kitalálta, hogy valami művész lesz - papa meg teljesen becsavarodott, hogy mi lesz akkor az ő cégével és elkezdett mindenféle hülyeséget csinálni. Az emberei fele felmondott és otthagyta - olyanok is, akikkel 20 éve együtt dolgozott.
Szóval nem könnyű dolog ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!