A magyar munkavállalók miért változatnak gyakran munkahelyet?
Figyelt kérdés
Én 5 éve műszak vezető vagyok az iskola elvégzése óta apám cégénél és eszembe sem jutna máshol dolgozzak.2021. ápr. 11. 08:12
1/32 anonim válasza:
Elmondom miert valtottam en, ahol dolgoztam ott bertargyalason ev elejen akartak adni 10 szazalek emelest mondom ez keves a piac többet adna. Azt mondtak ok ennyit tudnak adni es hogy rosszul gondolom mert a piac stagnal. Elmentem interjuzni egy ket ceghes es kaptam 70 szazalekkal tobbet. Utana Siman felmondtam. Hasonlo szitut jatszodtam el kicsit mas szamokkal eddig mar 3x
2/32 anonim válasza:
Apád cégénél, úgy könnyű bzdmeg. Xd
3/32 anonim válasza:
"Apád cégénél, úgy könnyű bzdmeg. Xd"
Pontosan, ha nem apukánál melóznál, akkor másképpen gondolnád. Amúgy miért váltogatják a melóhelyeket, mint a gatyát? Mert itt MO-on bevett szokás az, hogy a hűséget nem díjazzák, sokszor azonos munkakörbe egy kezdőt többért vesznek fel, mint aki már ott robotol évek óta, persze, hogy ez a mentalitás nem tetszik az egyszerű dolgozónak.
4/32 anonim válasza:
Mert nem mindenkit tart el apuci. Engem pl 18 évesen kirakott az utcára annyi ruhával, amennyi rajtam volt, aztán csináljak, amit akarok. És több pénzért váltok munkahelyet.
5/32 anonim válasza:
Mert ha apádnak le kéne cserélni téged akkor nem úgy írná meg az álláshirdetést, hogy 0 tapasztalattal rendelkező műszakvezetőt keres családias fizetésért. Jellemzően azok a cégek kényszerülnek frissen végzett munkaerő toborzására ahol amúgy is magas a fluktuáció, aztán ezeket sem tudják megtartani. A többiek meg rájöttek, hogy nem kell gyakornoki programokkal foglalatoskodniuk, ha a Telekom, MOL, Audi vagy Bosch elvégzi ezt helyettük.
6/32 A kérdező kommentje:
Én keményen dolgozok. Megérdemlem a jó fizetést.
2021. ápr. 11. 08:56
7/32 A kérdező kommentje:
Nekem érettségim van. Tanultam es a saját tudasombol lettem az aki. Iskola után egy hónappal már volt munkahelyem. Nem válogattám a lehetőségek közül. Nem ugralok másik munkahelyre ha 10 ezer forinttal többet ígér.
2021. ápr. 11. 08:59
8/32 anonim válasza:
7-es: ez teljesen érthető, mert a másik munkahelyet adó cég nem hullik majd az öledbe amikor a fater nyugdíjba megy.
9/32 anonim válasza:
Nézd, ha valahol nem fizetnek meg (máshol a másfélszeresét adnák), rabszolgaként tartanak (rendszeres túlóra, nem kiadott szabadság, irreális elvárások), akkor dobbantok. A negyedik cégnél dolgozok most, minden jó itt, innen már nem várok tovább.
10/32 anonim válasza:
Nem csak a magyar munkavallalok valtanak gyakran.
Sok szakma eseteben par evenkenti valtasokkal sokkal gyorsabban lehet komoly fizetest es magasabb poziciokat elerni, mint ugyanannal a cegnel maradva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!