Hogyan juthatok elég fizetéshez amiből nemcsak 30 év után lehet valamim?
Azért az nevetséges hogy most keresek irodai betanított munkával nettó 190 ezret és úgyhogy szüleimmel élek és kevés dolgot kell fizetnem félreteszek havi 150 ezret, és évtizedek alatt sem érnék semmit ennyi pénzzel.
Jelenleg így nézz ki a dolog, 33 évesen 9,7 millió forint.
1 év alatt az 1,8 millió forint
38 évesen tehát lesz 18,7 millió forintom (reálértékben nyilván mert optimista vagyok és feltételezem hogy a máp+ hozama kiegyenlíti az inflációt illetve éves szinten van emelés fizetésben közel a hivatalos inflációhoz %-ban) Tehát tételezzük fel hogy ezek egyensúlyban lesznek inflációval.
Talán ezen a környéken nagyon talán elég lesz egy 30m2 panelra. És akkor ott leszek még hogy 40 vagyok de nincs semmim...
Hát ez valami borzalmas, és mi lenne ha egyedül élnék akkor a nettó 300 ezerrel lennék ugyan ebben a helyzetben!!!
Ez valami katasztrófa hogy őrült elmebeteg fizetésre lenne szükségem hogy élni tudjak egyáltalán....
Legalább nettó 500 ezer forint felett....és akkor is nadrágszíjat összehúzva évtizedekig...
Borzalmas az élet
A külföld szerintem sem jobb, állítólag 10-20 évvel ezelőtt nagyobbak voltak a különbségek de mostanság többször kiszámolva bármilyen kuli munkáról is van szó jó ha 300 ezer forintnak megfelelő összeget megtakarít az ember és az életkörülmények(4 migránssal egy szobában) és munkakörülmények is olyanok, amit ha Magyarországon bevállalnék hasonló eredményeket hozna.
Mert példának okáért mehetnék gyárba itt is ahol túlóra stb műszak meglehet keresni 300 ezret is, de szerintem ez nem éri meg az ember egészsége árán. Tehát valós megoldás kell ami nem jár életszinvonal romlással és megmaradhatok embernek
Magyarországon is megtudok annyit keresni mint külföldön rabszolgamunkában.
De azért én édesszüleimet kerülgetném mint egy fingszagú muszlimot illetve egyéb idegen kultúrájut. Már bocsánat
Az ideális az lenne hogyha nem jelentének gondot az ilyen kiadások.
Tehát olyan fizetés amellyel belátható időn belül értelmes mennyiségü pénzt lehez keresni.
Ha valoban 33 eves vagy, eddig mit csinaltal? Mit tanultal, hogy kepezted magad?
Mas 33 eves korara mar felepit egy karriert es epp gyereket szul.
Régen is megoldották, pedig a helyzet rosszabb volt. A 90-es években 20% fölötti infláció volt, a déli határnál repkedtek a bombák, Pesten robbantgattak és kvázi maffia leszámolások folytak. Az addigi biztos "langyos szarban elúszkálunk" rendszer összeomlott és akinek volt valamije, ügyes volt az meggazdagodott, a többiek meg csak pislogtak...
Na de ebben a helyzetben is szüleim ketten a fos fizetésükből, már két gyerekkel tudtak venni egy családi házat. Úgy hogy 2 év múlva jött a 3. gyerek...
Apámnak előtte volt 2 lakása is megyeszékhelyen, mindent saját erőből csinálva nem toltak alá semmit.
Dolgoztak, spóroltak, nem éltek nagy lábon.
Ennyi volt a titkuk.
Nem vettek évente új autót, nem jártak étterembe, nem jártak nyaralni stb...
Szóval ne panaszkodj, tanulj, dolgozz és örülj, hogy otthon lakhatsz így félre tudsz tenni egy csomó pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!