Nagy általánosságban hány százalék a nyugdíj "Nők 40" esetében a legutóbbi fizetéshez képest?
Figyelt kérdés
Anyósjelöltem meg van arról győződve, hogy a jelenlegi fizetése 90%-át fogja nyugdíjként megkapni. Szerintem ez képtelenség, bárhol olvastam 55-65 százalékokról írnak. Egészségügyi asszisztens, mostani fizetése kb. 190 nettó, de a "karrierje" nagy részén sokkal kevesebb volt. Tudom, hogy minden eset más, de úgy nagyjából százalékosan gondolom van egy sáv, ami megközelítőleg igaz lehet a többségre.2020. aug. 4. 06:08
2/7 anonim válasza:
Egyebkent teljesen mindegy hogy kevesebb volt 15eve, hisz azt a brutto osszeget felszorozzak a valorizacios szorzoval. Tehat egy 20eve kapott brutto 100k joval tobbet er mint ma brutto 250k. Elobbire 3.145os szorzo megy utobbira ha meg ebben az evben nyugdijba megy akkor 0.
3/7 A kérdező kommentje:
2. Azt olvastam egy oldalon, hogy nettositanak es azutan szoroznak. Nagy kulonbseg.
2020. aug. 4. 06:59
4/7 anonim válasza:
Igazad van, elirtam. De a lenyeg ugyanaz.
5/7 anonim válasza:
Es nyilvan nem 0as szorzoval szamolnak az adott evben hanem 1gyel.
6/7 Dudok Andrásné válasza:
Nos nem a mostani fizuja számit.Most 1988 januártól mostanáig számolnak átlagot.40 évre az átlagfizetése 80%jár.Hogy most mik a szorzók nem tudom de a 80% biztos.50 évre meg 100%jár.
7/7 anonim válasza:
"Most 1988 januártól mostanáig számolnak átlagot."
Miért pont akkortól?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!