Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha az első munkahelyemről...

Ha az első munkahelyemről elbocsátanak, akkor utána milyenek lesznek az esélyeim a piacon? Mennyire rontja a következő munkahelynél való elhelyezkedésemet?

Figyelt kérdés
2021. márc. 22. 09:34
 1/9 A kérdező kommentje:
Az utóbbi időben több mulasztásom is volt, több rossz pontot is szereztem a főnökömnél, hogy így mondjam, így fel vagyok készülve rá, hogy egyszer azt mondja, hogy így nincs értelme dolgoznom és elbocsát. Csak azért kérdezem, hogy felkészüljek a legrosszabbra. Ha pályázok utána egy hasonló céghez, és meglátják, hogy elbocsátottak (nem hiszem, hogy van értelme mást írni, úgyis bekérik a kilépő papíromat), akkor mire számíthatok utána?
2021. márc. 22. 09:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mióta szokás az önéletrajzba beleírni, hogy miként szűnt meg a munkaviszony, vagy egyébként bármi módon kitérni rá...?

Azt kell beleírni, hogy itt meg itt, ettől eddig.

2021. márc. 22. 09:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Rendben, de a HR be szokta kérni a kilépő papírt meg néha fel is veszi a kapcsolatot az előző munkahellyel, nem?
2021. márc. 22. 10:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem jellemző, főleg nem alacsonyabb státuszú munkáknál. Kit érdekel, hogy pl. egy összeszerelő oprátort miért küldtek el / miért mondott fel.
2021. márc. 22. 10:28
 5/9 A kérdező kommentje:
Multiról, SSC-s munkáról van szó.
2021. márc. 22. 10:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Kilépőpapírokat azután kérik be, hogy felvettek, utána meg már a kutya se fogja nézegetni benne, hogy mi a jogviszony megszűnésénrk módja.

Ha mégis rákérdezne bárki utána, akkor én azt mondanám, hogy én akartam eljönni, mert nem tetszettek a feltételek, kértem közös megegyezést, de a főnök azt mondta, hogy ilyet ő nem csinál, hanem elbocsát, ő tudja miért. Ami nem gond, mivel te is menni akartál.

Ennél jobban nem részletezném, de nyugodtan be is kamuznám ezt. 1 állítás, 1 tagadás, én nem érezném magam "rosszul" emiatt olyan emberrel szemben, aki kirúgott, ha felhívnák és megkérdeznék, akkor is szemrebbenés nélkül azt állítanám, hogy úgy volt ahogy mondtam és ő hazudik :)

De megnyugtatlak, hogy különösen nagy cégeknél, ahol külön HR osztály van, a beosztott Mancika HR-es nem fogja nézegetni a kilépő papírjaidat miután már a főnök azt mondta neki, hogy vegyen fel, leadja a bérszámfejtésre a tárgyévi adózáshoz szükséges adatokat, aztán annyi.

2021. márc. 22. 14:03
 7/9 anonim ***** válasza:
De egyébként most jelentkeztél már új helyre? Vagy van kilátásban valami másik munkahely? Mert ha igen, akkor egyszerűen mondj fel és ne várd meg míg kirúgnak.
2021. márc. 22. 16:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy kirúgnak-e. Ezt csak én mondom, de lehet, hogy túldramatizálom. Csak annyi, hogy mostanában többször figyelmetlen voltam, és sokszor elgondolkozom, hogy talán be fog telni az a bizonyos pohár. De magamtól nem biztos, hogy otthagynám ezt a helyet, mert amúgy nem rossz az átlaghoz képest, pláne most, hogy minden olyan bizonytalan.
2021. márc. 22. 18:18
 9/9 anonim válasza:
Hát ha ennyire fosol, akkor ne dolgozz vacakul...Mégis milyen hely ez, ahol nem engednek el a hibák ellenére se, de mégis ennyire félsz? Bár ilyen lelkibeteget én se foglalkoztatnék.
2021. márc. 23. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!