Ha az első munkahelyemről elbocsátanak, akkor utána milyenek lesznek az esélyeim a piacon? Mennyire rontja a következő munkahelynél való elhelyezkedésemet?
Mióta szokás az önéletrajzba beleírni, hogy miként szűnt meg a munkaviszony, vagy egyébként bármi módon kitérni rá...?
Azt kell beleírni, hogy itt meg itt, ettől eddig.
Kilépőpapírokat azután kérik be, hogy felvettek, utána meg már a kutya se fogja nézegetni benne, hogy mi a jogviszony megszűnésénrk módja.
Ha mégis rákérdezne bárki utána, akkor én azt mondanám, hogy én akartam eljönni, mert nem tetszettek a feltételek, kértem közös megegyezést, de a főnök azt mondta, hogy ilyet ő nem csinál, hanem elbocsát, ő tudja miért. Ami nem gond, mivel te is menni akartál.
Ennél jobban nem részletezném, de nyugodtan be is kamuznám ezt. 1 állítás, 1 tagadás, én nem érezném magam "rosszul" emiatt olyan emberrel szemben, aki kirúgott, ha felhívnák és megkérdeznék, akkor is szemrebbenés nélkül azt állítanám, hogy úgy volt ahogy mondtam és ő hazudik :)
De megnyugtatlak, hogy különösen nagy cégeknél, ahol külön HR osztály van, a beosztott Mancika HR-es nem fogja nézegetni a kilépő papírjaidat miután már a főnök azt mondta neki, hogy vegyen fel, leadja a bérszámfejtésre a tárgyévi adózáshoz szükséges adatokat, aztán annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!