Ha 3 èvig minimálbért kerestem , utana pedig csed/gyed/gyesen voltam mennyi allaskeresési jaradek jar kb ? Most mondtam fel a mukahelyemen, mert lejart a gyes, es visszamenni nem tudok.
28000ft ?? Mert a gyes annyi...
nem a munkaviszonyombol szamitjak?
Nem éppen.
Az álláskeresési járadék összege a korábban befizetett munkaerőpiaci járulékalap havi átlagának 60 százaléka, azonban ennek is van maximuma, ugyanis az összeg nem haladhatja meg az aktuális minimálbér napi értékét.
Mivel sem CSED, sem GYED, sem GYES alatt nincs a fenti járulékalap, ezért azokat nem is fogják figyelembe venni. Általánosságban is igaz az, hogy egy ellátás alapja nem lehet egy másik ellátás összege.
A járadék megállapításához a járadék igénylését közvetlenül megelőző 4 naptári negyedév jövedelmét veszik figyelembe. Azt a jövedelmet, amely után volt munkaerő-piaci járulék-fizetési kötelezettség. Mivel Neked ilyen nem volt, ezért a minimálbér összegét veszik alapul az ellátás kiszámításához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!