A diplomások miért irigyek a szakmunkásokra?
Egy átlag diplomás keres havi 200-300 ezret, ha a 400-át megkapja már pezsgőt bont.
Egy értelmesebb szakmunkás vállalkozó ezt egy hét alatt megkeresi.
Miért baj ha megfizetik az értékteremtő fizikai munkát?
Mért lennének irigyek?
Meg nem mindegy melyik diplomást melyik szakmunkással hasonlítod össze, mert valamelyik hetente keresi meg a szakmunkás bérét, de lehet ez fordítva is.
Utolsó éves egyetemistaként órák mellett tudok home officeból dolgozni,heti 20 órában 120ezerért.
Egyáltalán nem irigykedem a munkásokra,akik akár kint a hidegben dolgoznak,vagy házról házra kell járjanak a vírus idején.
Keressenek bármennyit is.
Én nem tudom, de egyre furcsább a világ. Az irigység tettlegességet ölt már, olyan mértékű. Multkor hallottam a rádióban, hogy egy kocsmából sötétedés után éppen kijött egy szaki, aki műszak után bement legurítani a jól megérdemelt kevertet, megtámadták és összeverték. A rendőrség elfogta a támadókat, egy közgazdász felsővezetőt, egy multi top menedzsert, meg egy jól menő sztárügyvédet. Állítólag azt sérelmezték, hogy a szakmunkások egyre jobban keresnek, miközben az ő fizetésük reálértéke meredeken zuhan. Be is iratták őket egy 3 hetes heggesztői tanfolyamra, hogy ilyen ne fordulhasson mégegyszer elő.
Ha ez folytatódik, és márpedig feltételezem folytatódni fog, akkor az értelmiségiek elkezdenek szervezkedni és szakmunkásképzőket, építkezési telephelyeket, esztergaműhelyeket, és kocsmákat fognak feldúlni.
Valamit tenni kell, de sűrgősen, mert diplomás éhséglázadások fognak kitörni országszerte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!