Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ön miután végzett az iskolában...

Ön miután végzett az iskolában/egyetemen mennyi idővel később talált állást?

Figyelt kérdés

2021. márc. 7. 09:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%

2.évtől gyakornokoskodtam az egyetem mellett egy cégnél.

Diploma után is maradhattam,jelenleg is itt dolgozom,csak már főállásban.

2021. márc. 7. 14:40
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyetem alatt már dolgoztam.
2021. márc. 7. 15:54
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Egy nagyon fos munkám (raktári anyagmozgató, napi bejelentéses) lett azonnal az egyetem után, az államvizsga után 1 nappal kezdtem is. haverom szervezett be, igazából csak poénnak fogtam fel az egészet, én még úgy voltam vele, hogy úgyis több hónapos, akár éves munkakeresés következik.

Aztán amikor vége lett a raktáros munkának beregisztráltam a munakügyre, hátha van valami munka, vagy akár tanfolyam. Aznap kiközvetítettek és még fel is vettek ahhoz a céghez ahol most is vagyok.

Szóval 1 napot voltam életemben munkanélküli.

Viszont nem a "szakmámban" dolgozok és szerintem soha nem is fogok. Egyszer lett volna lehetőség az önkormányzathoz jelentkeznem, hirdettek a végzettségemhez kapcsolódó munkakört, de a pénz még a mostaninál is szarabb lett volna, ráadásul ez a meló is eléggé laza és nyugis, szóval nem érte volna meg váltani.

2021. márc. 7. 22:40
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Munka mellett végeztem el az egyetemet, és mielőtt lediplomáztam volna, már megkaptam a középvezetői pozit. Tehát előbb, mint hogy elvégeztem volna.
2021. márc. 10. 08:06
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Történelem szakon végeztem, de soha nem dolgoztam ezzel a végzettséggel. Tanár nem akartam lenni, mert nem tudnék mit kezdeni a rossz, erőszakos gyerekekkel (ha rájuk szólok, jön az egész família, hogy megverjen).

Levéltáraknak és múzeumoknak küldözgettem majdnem egy évig az önéletrajzom, de sose volt üresedés, közben adatrögzítőként dolgoztam egy hivatalban - miután kifizettem az albérletem, kaját vettem és bérletet, kb. semmim nem maradt, egy haveri sörözésre se volt pénzem.

A doktori képzéssel szemezgettem egy ideig, de aztán rájöttem, nekem az egész akadémiai világ túl száraz, túl levegőtlen, annál jobban szeretek élni.

Végül fogtam magam, homemade módon feltúrbóztam a már korábban megalapozott angol és francia nyelvtudásom, és elmentem koordínátornak egy külföldi céghez. Négyszer annyit keresek, mint adatrögzítőként a közszférában, az anyagi gondjaim majdhogynem teljesen megszűntek, már a lakáshirdetéseket nézem (10 éve élek albérletben). Viszont a viszonylag jó fizetést leszámítva nem igazán szeretem ezt a munkát sem, valahogy nekem idegen a multik világa, eléggé személytelennek, ridegnek érzem ezt az egész céges atmoszférát.

Nagyon sajnálom, hogy a törivel nem jött össze semmi, mert kisgyerekkorom óta szenvedélyesen bújom a törikönyveket, lexikonokat. Néha azért még szemezgetek a levéltárosi, múzeumi munkák hirdetéseivel.. 29/F

2021. márc. 10. 11:44
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
15-ös voltam, és csak pont a kérdésedre nem válaszoltam: az adatrögzítői munkát már diákként csináltam, szóval nem volt semmi szünet a diploma megkapása és az elhelyezkedés között.
2021. márc. 10. 12:39
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
15-ös: ez a legszomorúbb az egészben, hogy valakinek van egy szenvedélye, valami amit nagyon szeret(ne) csinálni, elvégez egy hozzá tartozó képzést, hogy papírja is legyen róla, de egyszerűen lehetetlen bizonyos dolgokból pénzt csinálni. Szóval választhat az ember, hogy azt csinálja amit szeret és éhenhal, vagy szenvedve, de jól fog keresni.
2021. márc. 10. 14:57
 18/21 anonim ***** válasza:

Elvégez egy hozzá tartozó képzést, hogy papírja is legyen róla, de egyszerűen lehetetlen bizonyos dolgokból pénzt csinálni.

Ez a balkán...

Hány élet, vagy család bedől evégett...

2021. márc. 11. 13:06
 19/21 anonim ***** válasza:
Vagy ott van például a magyar zenei élet, ami másról sem szól, csak a politikához közel helyezkedő familíák csemetéinek a külföldi előadókat történő majmolásáról, egy két kivétellel.
2021. márc. 11. 13:11
 20/21 anonim ***** válasza:
Melyek azok a helyek, akik bármilyen diplomást felvesznek, szóval tökmindegy, milyen szakról, mert ott tanítják be? Angolul és németül tudok erős középszinten.
2021. márc. 12. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!