Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Iskolaban ahelyett hogy...

Iskolaban ahelyett hogy Newton fejere esett almajaval peldaloztak, miert nem azt szajkoztak hogy PROFESSZOR volt egyetemen?

Figyelt kérdés
Nagyon bosszant a dolog, ugyanis ha visszaemlekszem a gyerekkoromra palyavalasztasra, fogalmam se volt mi az az egyetem, mire jo. A tanarok mindenfele szerintuk aranyos es vicces torteneteket meseltek mint pl. hogy Newton fejere esett az alma es igy fedezte fel a gravitaciot....... hat lofaszt, o egyetemen volt professzor es kutatott azert fedezte fel.
2020. szept. 13. 10:28
1 2
 1/14 Gugu Gabor ***** válasza:
95%
Nyílván lehetne kvantum fizikával kezdeni a fizika oktatást, biztos sok 10 éves örülne neki. Szerintem mindennek megvan a helye ideje.
2020. szept. 13. 10:59
 2/14 Mojjo ***** válasza:
97%

A pályaválasztásod idején még nem volt fogalmad arról, hogy mi az az egyetem és mire jó?

Akkor nálad bőven nem az almás hasonlat volt a gondod...

2020. szept. 13. 11:33
 3/14 anonim ***** válasza:
36%

Tényleg nem kéne kamu sztorikkal etetni a gyerekket.

Ilyen Newton almája.

Meg Eistein beszéde, meg egy csomó más baromság.

A gyerek nem hülye.

2020. szept. 13. 13:01
 4/14 A kérdező kommentje:

"A pályaválasztásod idején még nem volt fogalmad arról, hogy mi az az egyetem és mire jó?"

Nem volt, nem mindenki szuletik ertelmisegi csaladba diplomas szulokkal es intnernettel szamitogeppel.

2020. szept. 13. 13:09
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
Pedig igazuk van. Ő maga írta le, hogy amikor a fejére estett az alma szerencsétlennek, akkor fedezte fel íly módon a gravitációt. Utána ezt felismerve meghívták egyetemre, hogy ott taníccsa is eszt. Én is végeztem egyetemet
2020. szept. 13. 13:15
 6/14 anonim ***** válasza:
73%

Te nyilván egy zseni vagy, 300 éve halott emberek gondolatait is jobban ismered, mint akik tudománytörténettel foglalkoznak. És az a fajta vagy, aki megfellebbezhetetlen.

Hát nem is akarjuk ezt megtenni, megleszünk a saját gondolatainkkal. És nem ejtünk a fejedre semmit.

2020. szept. 13. 15:34
 7/14 anonim ***** válasza:
21%

[link]

Első találat, de más helyeken is hasonlókat írnak.

2020. szept. 13. 15:44
 8/14 anonim ***** válasza:

3 Meg Eistein beszéde, meg egy csomó más baromság."

Konrétan mire gondolsz?

2020. szept. 13. 16:11
 9/14 anonim ***** válasza:
17%
Pontosítok, Newton találta fel a gravitációt, amikor a fejére esett az alma. Kérdés, hogy mi volt előtte, lebegtünk a levegőben, mivel nem volt feltalálva a gravitáció?
2020. szept. 13. 19:40
 10/14 anonim ***** válasza:
56%
A feltalálás azt jelenti, onnantól tudtuk, addig meg nem. Azt semmiképpen nem jelenti, hogy addig nem volt. Kevered az alkotással.
2020. szept. 13. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!