Iskolaban ahelyett hogy Newton fejere esett almajaval peldaloztak, miert nem azt szajkoztak hogy PROFESSZOR volt egyetemen?
Figyelt kérdés
Nagyon bosszant a dolog, ugyanis ha visszaemlekszem a gyerekkoromra palyavalasztasra, fogalmam se volt mi az az egyetem, mire jo. A tanarok mindenfele szerintuk aranyos es vicces torteneteket meseltek mint pl. hogy Newton fejere esett az alma es igy fedezte fel a gravitaciot....... hat lofaszt, o egyetemen volt professzor es kutatott azert fedezte fel.2020. szept. 13. 10:28
11/14 anonim válasza:
Nem. A feltalálás azt jelenti, hogy olyan dolgot csinál, ami korábban nem létezett (a számítógépet ősét például feltalálták). Newton FELFEDEZTE a gravitációt.
12/14 anonim válasza:
#8-es vagyok, tudom, csak egy kis trollkodás volt.
14/14 Wadmalac válasza:
Nekem a sztori úgy rémlik, hogy a Holdat Föld körül tartó erőn gondolkodott, amikor a leeső alma révén döbbent rá, hogy a két dolog ugyanazért lehet.
Szóval nem úgy tanultam, hogy leesett egy alma és ettől lett tudós, hanem hogy fizikus volt és az alma csak az ötletet adta.
Én sem látom az összefüggést a kérdéses sztori és a gyerekek egyetemre inspirálása között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!