Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lojális munkásként hány...

Lojális munkásként hány százalékkal több fizetést érdemelsz véleményed szerint mint az újonc minimálbéres pályakezdő munkatársad?

Figyelt kérdés

Kialakult egy vita a héten a kollégák között, hogy ő kétszer annyit ér mint az új gyerek és kétszer annyit kellene keresnie is.

Jelenleg körülbelül 80%-al keres többet tehát majdnem kétszer annyit, többre nincs keret!

Én mondjuk inkább a újonc fizetését csökkenteném amíg be nem tanulja rendesen a munkát de sajnos a minimálbérnél kevesebbet nem lehet adni hivatalosan!

Na most ez bérfeszültséget generál , nem tudom mi a teendő ilyenkor, hogy ne legyen feszültség a munkások között?

Nem Budapestről meg nagy városokról van szó, ott nyílván kevés ez a fizetés de itt vidéken faluhelyen ennyit lehet kigazdálkodni meg elég is az életre. Szóval ne budapesti bérekkel példálózzatok , köszönöm!

2021. márc. 6. 08:26
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem én is kéni fogom a munkahelyemet hogy a szépkártya helyett inkább a fél desznyót adják, bár lehet hogy városban nem ilyen rugalmas a munkáltató. xD
2021. márc. 6. 10:32
 22/28 A kérdező kommentje:

Nem fél csirke! Fél disznó!

Aki csirkét kér az kap többet , ott más dologtól is függ éppen mennyi van!

2021. márc. 6. 10:36
 23/28 A kérdező kommentje:

Hétköznap nincs időm itt írogatni, péntek este a sörözésé, szombat a sörözésé és pihenésé , vasárnap a főzésé és a családé!

Hétköznapokat pedig elveszi a munka! 4-5 éve még a hétvégéket is de most már muszáj pihennem ilyenkor és ráérek kicsit internetezni!

2021. márc. 6. 10:38
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez tuti Balázska, csak hétvégente beipál gyógyszerre és beüt nála a falusi döbrögi skizoid epizód. :D
2021. márc. 6. 10:42
 25/28 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki az a Balázska akit itt írogattok , engem Zoltánnak hívnak
2021. márc. 6. 10:45
 26/28 anonim ***** válasza:

Jajj a döbrögi már megint itt van :D

Imádom ezt a fószert és a "prémium juttatásait".

Egyébként én egy húsüzemben dolgozok, itt valóban húst szoktunk kapni kegészítő kis ajándékként, pl. húsvétkor és karácsonykor.

De nem hangoztatják úgy, hogy prémium juttatás.

A kérdésre válaszolva, attól függ mi a munkakör, mennyire tanulható, milyen végzettség kell hozzá stb.

Egy sima gyári munkára, amibe két hét alatt tökéletesen szinte bárki beletanul, belerázódik, akkor azt mondom az újonc kapjon ugyanannyit, mint aki X éve ott van, hiszen ugyannayit termel, ugyanarra képes.

Több melót, gyakorlást, tudást igénylő munkakörökben attól függ mennyire van szükség új emberre. Mert ha mondjuk a régi elmegy és akár betanítani sem hajlandó az új kollégát akkor nyilván többet kell neki fizetni, illetve attól is függ, hogy mennyi jelentkező van. Ha sok érdeklődő, akkor a legjobbat kel lválasztani aki arányaiban a "legolcsób". Ha kevés a jelentkező, vagy nem jó "minőségűek" akkor kénytelen a munkáltató többet fizetni neki, még akár a több éve a cégnél lévő, nem kezdő dolgozójánál is.

Nem véletlenül mondják, hogy min. 5 évente váltani kell munakhelyet, mert egyrészt az ember ennyi idő alatt már simán belefárad, kiég a munkájában, ráadásul komoly bérnövekedést csak így lehet elérni. Persze ehhez normális szakma, szaktudás, végzettség kell, sori melósként rohadtul mindegy az ember hova megy dolgozni.

2021. márc. 6. 10:49
 27/28 anonim ***** válasza:
És ha vegán vagyok akkor kaphatók nyultapot prémium ként?
2021. márc. 6. 12:40
 28/28 anonim ***** válasza:
0%
2021. márc. 6. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!