Lojális munkásként hány százalékkal több fizetést érdemelsz véleményed szerint mint az újonc minimálbéres pályakezdő munkatársad?
Kialakult egy vita a héten a kollégák között, hogy ő kétszer annyit ér mint az új gyerek és kétszer annyit kellene keresnie is.
Jelenleg körülbelül 80%-al keres többet tehát majdnem kétszer annyit, többre nincs keret!
Én mondjuk inkább a újonc fizetését csökkenteném amíg be nem tanulja rendesen a munkát de sajnos a minimálbérnél kevesebbet nem lehet adni hivatalosan!
Na most ez bérfeszültséget generál , nem tudom mi a teendő ilyenkor, hogy ne legyen feszültség a munkások között?
Nem Budapestről meg nagy városokról van szó, ott nyílván kevés ez a fizetés de itt vidéken faluhelyen ennyit lehet kigazdálkodni meg elég is az életre. Szóval ne budapesti bérekkel példálózzatok , köszönöm!
Kevés az a hely, ahol tényleg sokkal többet ér egy sok tapasztalattal rendelkező munkatárs. Persze mondjuk egy orvosnál vagy ilyesminél tényleg hasznos a 30 év tapasztalat, de a legtöbb munka kb. fél év tapasztalattal ugyanolyan szinten végezhető, mint 10 év tapasztalattal.
Szerintem tehát úgy fél évig jogos, ha a frissen kezdő emberke ugyanolyan pozícióban kevesebbet keres, utána viszont nem. De persze ez a munkától is függ.
Milyen munkáról van egyébként szó?
Semennyit. Aki ugyanazt dolgozza, mint én, ugyanannyit kéne kapna, mint én. (az ő munkája kevesebbet ér??) Nem is értem, az új belépőt miért kellene kevesebb bérért foglalkoztatni?
Ez amúgy tényleg megint a döbrögi. :D
1-2 év után emelem a bért , aki meg már itt van 5+ éve az majdnem kétszer annyit keres mint a kezdő!
Az egyéb prémium juttatási csomag meg ugyanaz azt megkapja a kezdő is egyből! Jártam is már pórul ezzel, hogy csak 2 hete dolgozott nálam a fiatal , megkapta a prémiumot aztán pár hét múlva meg lelépett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!