Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért csak diplomás munkák...

Miért csak diplomás munkák vannak meghírdetve a neten?

Figyelt kérdés
Teli van IT-s meg mérnöki állásokkal az internet de bármilyen mondjuk élelmiszeripari munkák ami nekem a végzettségem egy sincs meghirdetve. Betanított munkákra is rengetek az elvárás legyen b jogsi, meg tapasztalat , meg targonca vezetői előny a raktárban és stb. Mindenhol rengetek elvárás a fizetések nem emelkednek de az árak igen. Igy hogy lehet bármilyen karriert és építeni?
2021. febr. 28. 19:31
 1/10 anonim ***** válasza:
98%
Nem csak diplomás munkál vannak meghirdetve a neten.
2021. febr. 28. 19:47
 2/10 anonim ***** válasza:
97%

Sehogy. Az nem karrier, hogy mindig is lesz valaki feletted, aki megmondja, hogy mennyit ér a munkád az adott cégnek, és a fizetés emelési tárgyaláson csak az "emeltek vagy elmegyek innen" kártyát tudod kijátszani.

Nálunk most mondott fel az telephely működéséért felelős manager.. mondván túl van terhelve és a fizetése nem épp arányos a rá bízott felelősséggel. Nem adtak neki többet, nem csökkentették a felelősségét, inkább keresnek a helyére egy új embert.

Hiába spóroltam meg a cégnek egy állandó projekt kapcsán havi szinten 1 milliós kiadást (utánaszámoltunk és tényleg ennyi) kaptam érte egyszeri 50e Ft-os bruttó bónuszt. Évi 12 millióért cserébe adtak 50e bónuszt.. és mikor ezt megreklamáltam, akkor néztek rám fura és értetlen fejjel.

2021. febr. 28. 19:59
 3/10 A kérdező kommentje:
2-es: Ezt teljesen megértem ezért gondolkodok egyéni vállakozáson. Csak mire vállalkozak meg miből? Alkalmazotti lét ebben az országban egyenlő sajnos a 0-val.
2021. febr. 28. 20:03
 4/10 anonim ***** válasza:
56%
Te is azok közé tartozol akik azt várják hogy a semmire fel azonnal ott áljon az Aston Martin a budai villájukban? :D
2021. febr. 28. 20:23
 5/10 A kérdező kommentje:
4.es: Ha megnézed a leggazdagabb embereknek csak úgy van pénzük hogy olcsón foglalkoztat alkalmazottakat ami termeli az ő cége bevételét. Erre tudok mondani egy vlóban megtörtént példát. van egy diákmunka egy mosópor csomagolás diákmunka a cég neve PowerPak Kft! Na most nemrégiben aszem 2019.ben megvette egy milliomos üzletember és azóta ő az ügyvezető. Lecsökkentették utána egyből a béreket. Az volt a legjobban fizető diákmunka mára meg az lett a legalacsonyabb. Megnéztem ennek a cégnek az árbevételet és csak a adozott eredmény volt 500 millió! tehát az a 500 millió már a tulaj zsebében landol ha kiveszi és nem forgatja tovább. A lényeg az hogy a tulajnak meglegyen a villa, meg a havi 2-szer luxus nyaralás, meg minden hónapban a legújabb autó. Ez bosszantó az emberekben. Aki milliárdos már minek neki mégtöbb milliárd amit már az ükunokák sem fognak tudni elkölteni de azért mégtöbb kell mégtöbb kell de ezt csak úgy érik el hogy éhbérért dolgoztatják az alkalmazottakat.
2021. febr. 28. 20:30
 6/10 anonim ***** válasza:
90%

betanított munkákra azért nem ördöngösség bejutni.. feltételeket elviselni évekig, azt annál nehezebb, főleg ha elmegy az egész megélhetésre.

Amúgy pont ez a lényege.. végülis, pont az a lényege az alkalmazotti létnek, hogy rá legyél kényszerítve a munkára hónapról-hónapra, újra és újra.

2021. febr. 28. 20:37
 7/10 A kérdező kommentje:

6-os: és ez a baj, És ebből hogy lehet kiszakadni? Sehogy? Vagy felakasztja magát az ember vagy nyer a lottón aki nem született jó anyagi hátterű családba az soha a büd..ös életbe se nem fog lakást venni és még csak válllakozást sem tud indítani mert rengetek tőke kell hozzá. Ezzel én is így vagyok. Midnenhova nagyok az elvárások de a fizetések egyáltalán nem nagyok az elvárásokhoz képest.

Most őszintén Pesten nettó 300-320 ezer forintos fizetésből hogyan lehet gyűjteni lakásra vagy házra vagy vállalkozásra. Ha nem költi az ember akkor is minimum 10 év mire lesz 30 millió de nyilván elfogja költeni az ember meg ott az infláció is. tehát hallott megoldások ezek.

2021. febr. 28. 20:44
 8/10 anonim ***** válasza:
79%
Egy dologban viszont tuti biztos lehetsz, a gyakorikérdéseken való hisztizés az ember saját sorsán, még senkit nem segített ki.
2021. febr. 28. 20:54
 9/10 anonim ***** válasza:
22%

7:Budapesten azért egy értelmes szakmával (pl: Kőműves, villanyszerelő ) sem 300 ezres fizetéssel kell számolni azt elárulom neked. Pláne ha értesz is hozzá, mert akkor katás kisvállalkozóként ez jelenleg kb a duplája lehet.

Ha nem több. De ha nincs versenyképes diploma vagy egy jó szakma akkor igazából nincs is mire fel többet várnod. De ez külföldön is így van. Ha betanított melóra mész ki akkor is kb 2 másik emberrel találod magad egy albiba mert máshogy nem jössz ki. Aki legalább egy szakmára nem áldoz időt és fáradtságot az viselje el, hogy könnyen pótolható.

2021. márc. 1. 06:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
De abban viszont egyet értek veled, hogy a jelenlegi kormányzat olyan anomáliákat hozott létre az ingatlanpiacon, hogy ha fiatalként nem vállalod be a gyerekgyártást a támogatásokért akkor egyszerűen esélyed sincs. Egy 30 milliós panelhoz kell 10 millió önrész meg 20 hitel. Kicsit durva. Ez lemaradt az előző válaszomból.
2021. márc. 1. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!