Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hol helyezkedik el a rengetek...

Hol helyezkedik el a rengetek diplomás?

Figyelt kérdés
En is járok egyetemre de rengeteken tanulnak hat még az országban. Tehát ez nem kétség hogy az érettsegit felváltotta a diploma. De a sok gazdasági meg egyéb diplomával hol lehet dolgozni ha rengetek van ezekből?
2021. febr. 13. 08:17
 1/10 Fsms ***** válasza:
84%
Gazdasági diploma pl. Külföldi ssc, pénzügyi szektor, it szektor, etc. El tudnak helyezkedni, ne aggódj. Egy fontos dolog van a nyelvismeret. Ha az nincs , akkor tényleg nehéz.
2021. febr. 13. 08:22
 2/10 anonim ***** válasza:
19%
Szinte minden cégnél van pár, illetve 2017-ben lett a nagy USA majmolási hullám, mindenhova kell minimum 1 menedzser is.
2021. febr. 13. 08:29
 3/10 anonim ***** válasza:
28%

Én másfél éve végeztem gazdasági alapszakon. Azt nem tudom megmondani, hogy a teljes évfolyamra vonatkozó statisztikák milyenek (a DPR talán többet segít e téren), de a szűkebb baráti körömben a továbbtanulók kivételével mindenki el tudott helyezkedni a végzés után 2 hónapon belül, nagy részük maradt helyben. És ez egy vidéki egyetem, vidéki város, nem Pest, ahol két utcánként van egy multi, ahol tárt karokkal várják a friss diplomás közgazdászokat. Van, aki KKV-hoz ment, van, aki állami/önkormányzati helyre, van, aki multizni, és van, aki vállalkozni kezdett.

Ha reálisan látod a pályakezdők helyzetét, és nem nettó 400-at vársz el kezdő fizetésnek, akkor gyorsan találni fogsz munkát nagyobb városokban.

2021. febr. 13. 08:32
 4/10 anonim ***** válasza:
42%
A bölcsészek: parapapppa!
2021. febr. 13. 08:35
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Mérnökként én azt látom a saját szakmámban, hogy még mindig hatalmas az utánpótlás hiány a nyugdíjba vonuló szakemberek számához képest és azokból akik vannak is egyre silányabb sajnos a felhozatal.

Nem az egyetemen tanulja meg az ember a szakmát, de a totális érdektelenség számomra elkeserítő. Mégis felszippant mindenkit a szakma, mert ember kell... Hát ennyi. Mondhatnám, hogy ez nekem kedvez, hiszen most is 2 helyen dolgozom egyszerre és jól is keresek, ahogy minden egykori szaktársam, de azért mégis elkeserítő.

2021. febr. 13. 08:52
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

Gazdasági diplomával el lehet helyezkedni (előbb utóbb) bármely cég bármely pozíciójában, nyilván a mérnöki szaktudást igénylők kivételével. Egy cégnek van logisztikai, pénzügyi, szállítmányozási, marketing, stb osztálya több száz vagy ezer pozícióval és ezekből a cégekből van több ezer. Számold ki hogy hány állás ez.

Szóval az hogy gazdasági diplomával valaki ne tudna elhelyezkedni.. hat ott meglehetősen az egyénnel van a baj.

2021. febr. 13. 09:12
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

Hidd el,hogy elhelyezkednek.

A gazdasági diplomások többnyire az ellátási lánc valamelyik területén helyezkednek el, leggyakrabban beszerzők lesznek vagy logisztikai területre kerülnek.De, a terméstervezés sem ritka.

Vagy, menedzserképző programba teszik őket.Ilyet is kínálnak a német eredetű multicégek, mint BOSCH,Aldi,LIDL,Penny.

2021. febr. 13. 09:15
 8/10 anonim ***** válasza:
65%
Tkp bárhová. Annyi nyitott pozi van, mint a nyű. Én amúgy sokkal kevésbé piacképes szakot végeztem, de még a mi szakunkról is mindenki talált állást.
2021. febr. 13. 10:47
 9/10 anonim ***** válasza:
22%
El tudnak helyezkedni, csak a kêrdés hogy mekkora fizetésért. Aztán meg az ingatlan topicban megy a siránkozás hogy magasak az ingatlanárak. Programozói fizetésből nem probléma, de más területen szerzett fizetésből igen. Ott hibáznak az emberek, hogy azt nézik csak mennyit költenek élelmiszerre, esetleg albérletre, kocsira, de azt nem, hogy a fizetésükből az életüket is fel kéne építeni.
2021. febr. 13. 11:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Amit a 9-es ír, teljesen igaz. Viszont mindenkire, nem csak a diplomásokra vonatkozik.
2021. febr. 14. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!