A munkások miért nézik le a diplomás embereket? Azért,
hogy tanultak három évet a középiskolában? Erre fel
gondolják magukat olyan szupernek?
Figyelt kérdés
Először is, a kétkezi munka egyenlően értékes mint a szellemi, csak teljesen különböző a kettő, így összehasonlítani sem lehet. Ezért nem értem, amikor a (legtöbbször építőipari) munkások a saját belső frusztráltságukat azzal vezetik le, hogy az egyetemi végzettségűeket fikázzák. Itt, gyakorin, láthatatlanul írják, hogy "az én családom mindennap eszik húst", "autónk is van", de a kedvencem a "a szakmámmal többet keresek, mint egy diplomás". Szerintem minden munka érték, főleg a takarítók és a kukások, nélkülük TÉNYLEG megállna az élet.
Nem, "A munkások" nézik le a diplomás embereket, hanem a nagyon önhitt buta dúvad tajtahó munkások. Nincs szükség általánosításra...
2021. febr. 12. 15:31
3/20 anonim válasza:
Nem ertem mi ez a diplomas nem diplomas harc, ertem en hogy kicsi a fizu, nem imponal a csajoknak de diploma nelkul es diplomaval is lehet keveset keresni es lehet sokat is. Kissebbsegi komplexusotok van? Vagy minek nyannyogtok annyit?
Amugy meg szerintem rossz korokben fordultok meg ha ez a tema feljon mert eletemben nem hallottam senkitol korulottem hogy diploma igy szakmunkas ugy...
2021. febr. 12. 15:35
4/20 anonim válasza:
Vannak értéktelen diplomák, és értéktelen szakvégzettségek is.
Az a lényeg, hogy kőműveseknek a kiviteli tervre ne rajzoljál bútorokat a szobába, mert nem egyszerű kizsaluzni egy széket, de megcsinálják! 😁
2021. febr. 12. 15:48
5/20 anonim válasza:
Ez nem attól függ, ki milyen szakmában dolgozik, hanem attól, hogy mennyire intelligens az ember. Az intelligencia pedig a közhiedelemmel ellentétben teljesen független az iskolázottságtól. A nem intelligens emberek azt gondolják, hogy az ő életvitelük mindenek felett áll, ezért mindenkit leszólnak és lenéznek, aki valamit másképp csinál a hétköznapi életben, mint ők, pl. más munkája van, mások az érdeklődési körei, más az ízlése, más körülmények között szeret élni, más a napi rutinja, másban hisz stb. Az intelligensek pedig nem néznek le senkit ilyesmi miatt, mert tisztában vannak vele, hogy az emberek sokfélék, és ezért sokféleképpen élnek és gondolkodnak, és egyikük életvitele se felsőbbrendű a többitől. Hogy nagyjából milyen arányban fordulnak elő intelligens és kevésbé intelligens emberek, azt többek között ezen az oldalon is nagyon jól meg lehet figyelni a válaszokból és az azokra adott értékelésekből.
2021. febr. 12. 15:49
6/20 anonim válasza:
Sztem nem nézik le.
Inkább benned van (kerdezoben) valami frusztráció ezzel kapcsolatban.
2021. febr. 12. 16:00
7/20 A kérdező kommentje:
5-ös kommentjével teljesen egyetértek! 6-os kommentelőnek is igaza van, tényleg frusztrál, hogy gimnazista vagyok, egyetemre szeretnék menni, és a rokonaim egy része szerint semmirekellő vagyok, mert nem építőipari szakmát tanulok, ahogy ők. Már most megbélyegeztek, és próbálnak lebeszélni, elvenni a kedvem, és folyamatosan fikáznak, hogy rossz tanuló vagyok (közben nem).
Értelemszerűen ezért lettem én is előítéletes.
2021. febr. 12. 16:06
8/20 anonim válasza:
Szellemi munkából nem terem meg a búza és a kukorica, viszont fizikai munkából igen. Capishe?
2021. febr. 12. 16:38
9/20 A kérdező kommentje:
Szellemi munka nélkül senki sem tervezett volna munkagépeket, és a klímás traktor helyett kapával mehetnél neki a több hektárnyi földnek.
2021. febr. 12. 16:49
10/20 anonim válasza:
Sztem butaság, ha nem támogatják az embert, ha tanulni akar. Én elmúltam már 40, és most is tanulok (igaz a munkám mellett), mert ezt sose érdemes abbahagyni.
Viszont, ha az ember olyan tanulásra pazarolja az idejét, ami nem releváns tudást ad (aka: büfé_szak), akkor hibát követ el.
Lehet, hogy a te általad kinézett fősuli ilyen? Mert akkor érthető a reakciójuk...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!