Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkások miért nézik le a...

A munkások miért nézik le a diplomás embereket? Azért, hogy tanultak három évet a középiskolában? Erre fel gondolják magukat olyan szupernek?

Figyelt kérdés
Először is, a kétkezi munka egyenlően értékes mint a szellemi, csak teljesen különböző a kettő, így összehasonlítani sem lehet. Ezért nem értem, amikor a (legtöbbször építőipari) munkások a saját belső frusztráltságukat azzal vezetik le, hogy az egyetemi végzettségűeket fikázzák. Itt, gyakorin, láthatatlanul írják, hogy "az én családom mindennap eszik húst", "autónk is van", de a kedvencem a "a szakmámmal többet keresek, mint egy diplomás". Szerintem minden munka érték, főleg a takarítók és a kukások, nélkülük TÉNYLEG megállna az élet.

2021. febr. 12. 15:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
egy aranykezű kőműves, bútorgyártó vagy fanyűvő nagyon megbecsülendő. kevesen vannak igaz és koszos poros a munka, de a hiányuk miatt annyit elkérnek hogy a tudálékos jogászok kamumérnökök csak pilláznak. nem véletlen az "egyetem" utáni eladósodottság, sok a lakásfelújítási hitel. a szakik meg nem fognak szórakozni a munkának megkérik az árát
2021. febr. 12. 22:37
 12/20 anonim ***** válasza:

Altalaban pont a diplomasok nezik le a szakmunkasokat.

Nemreg beszeltem valakivel. Tudni kell hogy kulfoldon elek es itt nagyon kicsi a magyar kozosseg. Ez a valaki akivel beszeltem o fizikai munkas es meselte hogy nem sokan baratkoznak vele a magyarok kozul mert a legtobb tanult ember, jo allassal es olyan is van aki nem is koszon neki miota megtudta hogy gyarimunkas.

Van olyan szakmunkas aki tobbet keres mint egy diplomas de sok olyan diplomas van aki kezdokent is tobbet keres mint egy szakmunkas 20 ev utan.

Egy tanarnal nem nehezebb tobbet keresni de azt megnezem melyik szakmunkas keres tobbet (alkalmazottkent) mint egy programozo.

2021. febr. 13. 03:52
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

"Szellemi munka nélkül senki sem tervezett volna munkagépeket, és a klímás traktor helyett kapával mehetnél neki a több hektárnyi földnek."

És a klímás traktor miatt terem a föld te igen hülye?

2021. febr. 13. 06:28
 14/20 anonim ***** válasza:
24%
És aki főiskolát végzett csak a diploma nincs meg hozzá és szakmunkás munkát végez akkor az mit szavazzon ?
2021. febr. 13. 07:07
 15/20 anonim ***** válasza:
17%
az féldiplomás idióta piszkos kezekkel
2021. febr. 13. 08:35
 16/20 A kérdező kommentje:
13-as, ha nem lenne gép, amivel dolgozhat, akkor nem lenne munkás sem😊 Vagy kapálhatna a tűző napon egy héten keresztül. De mivel vannak diplomások, akik fejlesztettek segítő eszközöket, a munkásnak könnyebb. Te nagyon hülye.
2021. febr. 13. 09:21
 17/20 A kérdező kommentje:

16-os, veszélyes, hogy ennyire tudatlan vagy. Pont ez a lényege, hogy sokkal hatékonyabb és kényelmesebb a klímás traktor. Miért is kéne kemény melóval dolgozni hajnaltól estig, ha néhány óra alatt is elvégezhető?

A klímás traktor két óra alatt felszántja a földet, míg húsz ember egy nap alatt. De felőlem dobd el a gépeket, és dolgozz csak az izmaiddal. Egyáltalán miért van telefonod? Régen az emberek nem telefonoztak, hanem DOLGOZTAK!

Miért nem gyalog vagy szekérrel jársz? Miért autózól? Régen az emberek SÉTÁLTAK és nem a seggüket meresztették a kocsiban vagy a buszon. A nagy szellemi munka miatt tudsz eljutni bárhova a világon. A nagy szellemi munka miatt nem pusztultál el újszülöttként valami fertőzésben. A gondolkodás a jövő.

2021. febr. 13. 12:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit árnyalnám a képletet. A jövőben ugyanúgy szükség lesz olyanokra akik traktort terveznek és olyanokra is akik kifestik, vagy megépítik az irodát, ahol a traktort tervezik.

Mindkettő hasznos, és egyik sem eliteb, vagy alantasabb a másiknál.

2021. febr. 13. 16:38
 19/20 anonim válasza:
68%
Ez egy idióta uszító jellegű kérdés, hogy hátradőlve popcornt zabálva nézd ahogy a két réteg válaszol.
2021. febr. 17. 16:10
 20/20 anonim ***** válasza:
68%
Itt a kérdező a legnagyobb hülye.
2021. febr. 17. 16:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!