Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt valahogyan betudja hajtani?

Ezt valahogyan betudja hajtani?

Figyelt kérdés

Határozott idejű szerződèsem volt, vasárnap jár le, ma volt az utolsó munkanapom...

Elszámolás mindeneg volt, a fizetès meg is jött...

A problèma ott van, hogy 2 napja nem mentem be melózni amit jeleztem is előtte egy nappal a főnöknek, mert az új helyemre kellett üzemorvosi vizsgálat ès csak akkor volt időpont amikor a munkaidőm tartott... Ott a baj, hogy Ők már 20-ig elszámolták a bèreket ès elvileg megkaptam arra a napra a fizetèst amikor nem mentem be...

Azt mondták, hogy azt a napot vissza kell fizetnem...

Most ez komolyan, mi?

Vhogy utólag be tudja hajtani, ha nem fizetem vissza?

2021. febr. 26. 21:52
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
75%

"ha jogosnak ítélik meg a követelést akkor meg egyszerűen letiltják a következő fizetésedből, és ennyi."

Igen, a tartozást meg az összes perköltséget, a cég ügyvédjének a díját stb. a nyakába varrják - még hogy nincsenek plusz költségei.

Úgy látszik, 29-es, te még nem hallottál arról, hogy egy bírósági perben a vesztes fél fizeti a perköltséget is.

2021. márc. 7. 12:15
 32/34 anonim ***** válasza:

"Igen, a tartozást meg az összes perköltséget, a cég ügyvédjének a díját stb. a nyakába varrják - még hogy nincsenek plusz költségei.

Úgy látszik, 29-es, te még nem hallottál arról, hogy egy bírósági perben a vesztes fél fizeti a perköltséget is."

Nem tudsz különbséget tenni polgári per, és munkaügyi per között!

Munkaügyi per esetében nincs perköltség!

Jelen esetben hová sorolnád a helyzetet? (kíváncsi vagyok! :D )

2021. márc. 7. 15:31
 33/34 anonim ***** válasza:

Munkaügyi perhez ügyvéd is felesleges, csak közlöm.

A bíróság a beadványod után közölni fogja mire van még szükségük, és hiánypótlásra fog felszólítani. Ha születik jogerős végzés, akkor a másik felet is értesítik, ha nem akkor az ügyet megszüntetik.

Ez lemegy 2-3 hónap alatt, a polgári per alaphangon 5-9 év!

2021. márc. 7. 15:37
 34/34 anonim ***** válasza:

Munkaügyi perhez kötelező a jogi képviselet! A második tárgyalástól!

Az első tárgyaláson még nem, ha kedvet érzel ahhoz, hogy magad védd az érdeked. Az első tárgyalás ugyanis egy "békéltető" jellegű, egyezségre törekvő, azért nem kell a jogi képviselet (ügyvéd).

Munkabérből csak úgy egyik munkáltató sem tilthat a kötelező közterheken kívül! Ahhoz végrehajtható okirat kell, minden más esetben a dolgozó írásbeli hozzájárulása, kivéve ha munkabérelőleget vonnak vissza.

A végrehajtható okiratot pedig a bíróság állítja ki. Azon kívül a különböző végrehajtási joggal rendelkező szervek tilthatnak. Mint például a NAV anélkül, hogy bíróságra kellene mennie a behajtási jogáért.

A munkaügyi per általában gyorsabb, mint a polgári per, azokat még ítélkezési szünetben is szokták tárgyalni (például nyáron).

2021. márc. 9. 04:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!