Ezt valahogyan betudja hajtani?
Határozott idejű szerződèsem volt, vasárnap jár le, ma volt az utolsó munkanapom...
Elszámolás mindeneg volt, a fizetès meg is jött...
A problèma ott van, hogy 2 napja nem mentem be melózni amit jeleztem is előtte egy nappal a főnöknek, mert az új helyemre kellett üzemorvosi vizsgálat ès csak akkor volt időpont amikor a munkaidőm tartott... Ott a baj, hogy Ők már 20-ig elszámolták a bèreket ès elvileg megkaptam arra a napra a fizetèst amikor nem mentem be...
Azt mondták, hogy azt a napot vissza kell fizetnem...
Most ez komolyan, mi?
Vhogy utólag be tudja hajtani, ha nem fizetem vissza?
"Menjen a bíróságra, állok elèbe!"
Kérdező, az nem lenne baj, hogy kiállsz magadért - csak legalább ismernéd a jogszabályokat!
Te most úgy hadakozol, hogy abszolút nincs igazad.
Leírom még egyszer: kötöttél egy szerződést, melyet nem tartottál be. A határozott idejű szerződés x napig szól, melyből Te az egyik napot nem dolgoztad le.
X napon nem mentél be dolgozni. A munkáltató leszámfejtette ezt a bért, melyet Te JOGTALANUL FELVETTÉL.
Amennyiben a munkáltató beperel, a bíróságon a munkáltató tudja bizonyítani, hogy átutalta a pénzt, azt is tudja bizonyítani, hogy azon a napon NEM DOLGOZTÁL. Tehát Ő tudja bizonyítani az igazát - a cafeteria meg, mivel adható, egy juttatás, ami nem kötelező, eleve nem is tárgya a tárgyalásnak, arra nem tudsz hivatkozni.
Nos, miután elvesztetted a pert, még a perköltséget is a nyakadba varrják, ami nem 10 ezer ft lesz, hanem a munkahelyed ügyvédje, a tárgyalás, az utazás, stb - mindent a nyakadba varrnak.
Ne haragudj, de ezen nem érdemes kekeckedni. Ha igazad lenne, azt mondanám, hogy persze, ne fizess, de nincs igazad, ez a baj.
lehet, hogy veszni engedi a munkáltató, de ha nem, akkor nagyon-nagyon sokba fog kerülni Neked a makacsságod.
Ez azèrt nem teljesen így van kedves utolsó!
A Cafeteria eddig járt, lenyilatkoztatta nem is règ majd baxott fizetni...
Csak úgy nem vonható meg az sem, tájèkoztatni kellett vna amit meg Ő mulasztott el.
Amúgy beszèltem egy ügyvèd ismerősömmel, szerinte 50-50% esèlyünk, nem hiszi, hogy beleáll ebbe a cèg
“úgy lehet, hogy mentális kezelèsre szorulok miattuk”.
Ebben az egyben amugy egyetertunk, bennem is felmerult ugyanez.
Kérdező, ajánlom olvasásra a következő kérdést - itt az egyik vevőnél csak 1.500 ft-ról volt szó... a végén 120 ezer ft-jába került...
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
A béren kívüli juttatás (cafeteria) egy adható juttatás. A munkáltató szabja meg azt a dolgozói kört, amelyiknek biztosítja ezt. Minden cégnél, ahol ilyen juttatás van, kell lennie egy belső szabályzatnak, ahol leírják, hogy mikor nem juttatják. Nálunk például annak, aki a felmondási idejét tölti, nem fizetnek. Annak sem, aki adott hónapban keresőképtelen állományban volt akár csak 1 napig is.
Nem lehet, hogy nálatok a belső szabályzat szerint Neked már nem jár?
Látod ezt sem tudod...
Ha majd kapsz egy közjegyzőtől fizetési felszólítást a jogtalanul felvett béred visszafizetéséről, akkor már biztos lehetsz benne, hogy pereskedni fog érte a céged.
Csak jelzem, mint gyakorlott felperes, hogy minden ügyvéd minden ügyben 50-50 % esélyt ad. Ez bevett szokás náluk. :)
Az utolsó munkaügyi perem 2014-ben volt. 160 ezret fizettem az ügyvédnek, hogy képviseljen, a perköltség 40 ezer körül volt (2 tárgyalás), az ügyvéd még kért a pervesztestől 60 ezer ügyvédi költséget pluszban megfizetni.
Tehát a pervesztes butasága 260 ezer forintjába került. Ők is azt hitték, hogy az aprópénzemet benyelhetik, nincs ember, aki ezért pereskedne. Hát volt, ugyanis ráértem...
Te ne legyél ilyen ostoba!
Ha kifizették akkor le is van bérszámfejtve, benne van az adóbevallásban, könyvelésben, mindenben.
Ha visszafizeted akkor majd szerinted újrakönyvelik?
(készpénzben nem is tehetnéd meg)
Többe kerülne a leves mint a hús!
Vagy akkor kamu adóbevallást nyújtsanak be?
Hiába okoskodnak itt egy csomóan!
Baromságokat képzelnek!
Ha fizetned kellene sem lesz semmiféle per ebből, hanem a munkáltatód ha érdekli ez akkor felterjeszti jogi szintre, ha jogosnak ítélik meg a követelést akkor meg egyszerűen letiltják a következő fizetésedből, és ennyi. De ennek nincsenek plussz költségei!
“Felterjeszti jogi szintre” - ezt hívják pernek
“Ha jogosnak ítélik meg a követelést” - ezt teszi a bíróság a per végén
“Nincsenek plusz költségei” - egy lószart. Már a behajtásának is van, nemhogy a pernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!