Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha csődbe megy a cég, ki...

Ha csődbe megy a cég, ki leszek fizetve?

Figyelt kérdés
van egy 3 éves határozott idejű szerződésem a cégnél, de nagyon közel a vég, ha mondjuk nyárra bezár, a 2 évet ki kell fizetnie?
2021. febr. 15. 19:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#10 - rosszul tudod, nem csak ezt jelenti. Ha idő előtt mond fel valamelyik fél, akkor a szerződés hátralévő idejét ki kell fizetnie (természetesen bizonyos korlátozásokkal).
2021. febr. 16. 19:19
 12/13 A kérdező kommentje:
de ha én mondok fel, akkor 1-2 hónap, úgy tudom. a munkáltató legalább 1 év.
2021. febr. 16. 19:28
 13/13 anonim ***** válasza:

#11 - Ez erdekes, nem tudtam, koszonom.

"A munkáltató a határozott időre szóló munkaviszonyt indoklással és indoklás nélkül egyaránt megszüntetheti. Indoklás nélkül közölt felmondással a foglalkoztatónak munkaviszony ún. elszámolási jogviszonnyá történő azonnali hatályú átalakítására van lehetősége, ilyenkor köteles a munkavállaló részére a határozott időből még hátrelévő időre, de legfeljebb tizenkét hónapra járó távolléti díjat megfizetni. Indoklással a munkáltató a határozatlan idejű munkaviszony megszüntetésére nyitva álló eseteknél jóval szűkebb körben, felszámolási- és csődeljárás alatt, a munkavállaló képességére alapított okból, illetve a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tévő elháríthatalan külső ok fennállására hivatkozva szüntetheti meg a munkaviszonyt [Mt. 66. § (8) bekezdés]."

[link]

Hogy mi jar a csod miatti felmondas eseten (pl. vegkielegites) azt nem tudom.

2021. febr. 16. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!