Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek alul vagyok...

Szerintetek alul vagyok fizetve? (könyvelő)

Figyelt kérdés

Szóval egy picit több, mint 2 éve dolgozom könyvelőként egy budapesti kb. 100 fős német hátterű cégnél. Előtte 6 hónapig egy SSC-ben voltam AR könyvelő, de nem jött be ezért váltottam. Azelőtt pedig más területen dolgoztam. Így összesen szűk 3 év tapasztalatom van pénzügyön.

A bruttó keresetem idén januártól 425 ezer forint per hó, ezenkívül az éves cafeteria keret 400 ezer forint (br.)

A főbb feladataim:

- Bejövő szállítói számlák könyvelése (nem az összeset, csak egy részüket könyvelem én)

- Kimenő fizetések előkészítése, jóváhagyatása, indítása

- Napi, heti riportok készítése a vezetőségnek (helyi és központi management részére is)

- Kollégák bankkártyás költéseinek könyvelése

- Tárgyi eszközök aktiválása, könyvelése

- Értékcsökkenés számítás, könyvelés

- KSH, MNB statisztikák készítése

- Auditokban való részvétel

- Havi, éves zárásban való részvétel

- Szabadság vagy betegség esetén többi kolléga helyettesítése

Angolt kell használni, bár egy B1-es szint is elég.

Én kicsit kevésnek érzem a fenti feladatokhoz a fizetésem, a napi 8 órám fullra ki van töltve, záráskor túlóra is van. A kezdő fizetésem 2018 májusában br. 400 ezer forint volt.

Szerintetek mennyi lenne a reális 3 év után és 2 idegen nyelv tudással?

2020. júl. 5. 21:30
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
29%
A fenét! Nem mindegy neked, hogy 400 ezer vagy 425? Más 140 ezret keres, és azt próbálja beosztani, napról napra él. Te pedig nagy jómódodban a gyakorin panaszkodsz hogy 400 ezer kevés...magyar viszonylatokhoz képest, kezdőfizetésként az tökéletes lenne sok embernek szerintem. Vagy csak flexelni jöttél ide az embereknek hogy te mennyit keresel?
2020. júl. 5. 21:35
 2/26 anonim ***** válasza:
18%
Ja, és hozzátenném, hogy egy könyvelőnél nagyobb és jóval több dolgot elvégző emberek keresnek negyed ennyit. Orvosok, jogászok, tanárok vannak alulfizetve.
2020. júl. 5. 21:38
 3/26 anonim ***** válasza:
70%
Fizetésről beszélsz, készülj fel, hogy irigykedni fognak és bizonyítják, hogy 42 ezerből is meg lehet élni.
2020. júl. 5. 21:39
 4/26 anonim ***** válasza:
21%
42 ezerből nem lehet megélni, de 420-nál már befognám a szácskámat és örülnék, hogy ennyit is kapok. Mennyi kéne aktatologatásért, 800 ezer? Egy éjjel-nappal dolgozó pedagógust 120 ezerrel dobnak meg, vagy 36 órás műszakban dolgozó, agyonra kifáradt orvost sem becsülnek sajnos többre, pedig irodában ücsörgés helyett életeket ment, egy életen át tanul.
2020. júl. 5. 21:43
 5/26 anonim ***** válasza:
4%

420br...

Te befognád a szád és nem vagy könyvelő.

Erről ennyit.

Nekem még 700 kevés, mert ahol élek, ebből nem jön ki a lakhatás és a kaja.

2020. júl. 5. 21:48
 6/26 anonim ***** válasza:
27%
Nem mindegy, hogy AHOL élek vagy AHOGY élek
2020. júl. 5. 21:52
 7/26 A kérdező kommentje:
Ha nem lett volna egyértelmű, BRUTTó fizetésről volt szó. A br. 425 ezer nettóban 300 sincs éa Budapestről van szó. Nem értem, ez hogy flexelés :)
2020. júl. 5. 22:09
 8/26 anonim ***** válasza:
62%
Miről beszéltek ti hülyék? A kérdező bruttó 425 ezret keres. Nettó 280k. Hú, de sok tényleg. Biztos dicsekedni jött..
2020. júl. 5. 22:14
 9/26 anonim ***** válasza:
56%

#1: Br. 425k már nagy jómodnak számít Budapesten? Akkor igen nagy a baj az országban. :D

Vagy csak annyira sügér vagy, hogy nem tudod a bruttó és nettó közötti különbséget?

2020. júl. 5. 22:17
 10/26 anonim ***** válasza:
38%
Nem ertek a konyveleshez, de ha elmesz interjuzni relevans cegekhez megtudod. En felevente elszoktam jarni kompetens ITs cegekhez hogy naprakesz infom legyen arrol hogy mit erek. Kb 20-25 szazalekkal szoktam a fizum fele mondani ilyenkor es nezem a reakciokat. Volt amikor azt mondtak h ez tul sok, volt amikor azt mondtak szeniorabb embert keresnek a pozira, de parszor ossze is jott az interju.
2020. júl. 5. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!