Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek alul vagyok...

Szerintetek alul vagyok fizetve? (könyvelő)

Figyelt kérdés

Szóval egy picit több, mint 2 éve dolgozom könyvelőként egy budapesti kb. 100 fős német hátterű cégnél. Előtte 6 hónapig egy SSC-ben voltam AR könyvelő, de nem jött be ezért váltottam. Azelőtt pedig más területen dolgoztam. Így összesen szűk 3 év tapasztalatom van pénzügyön.

A bruttó keresetem idén januártól 425 ezer forint per hó, ezenkívül az éves cafeteria keret 400 ezer forint (br.)

A főbb feladataim:

- Bejövő szállítói számlák könyvelése (nem az összeset, csak egy részüket könyvelem én)

- Kimenő fizetések előkészítése, jóváhagyatása, indítása

- Napi, heti riportok készítése a vezetőségnek (helyi és központi management részére is)

- Kollégák bankkártyás költéseinek könyvelése

- Tárgyi eszközök aktiválása, könyvelése

- Értékcsökkenés számítás, könyvelés

- KSH, MNB statisztikák készítése

- Auditokban való részvétel

- Havi, éves zárásban való részvétel

- Szabadság vagy betegség esetén többi kolléga helyettesítése

Angolt kell használni, bár egy B1-es szint is elég.

Én kicsit kevésnek érzem a fenti feladatokhoz a fizetésem, a napi 8 órám fullra ki van töltve, záráskor túlóra is van. A kezdő fizetésem 2018 májusában br. 400 ezer forint volt.

Szerintetek mennyi lenne a reális 3 év után és 2 idegen nyelv tudással?

2020. júl. 5. 21:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
63%

Ezek a felsorolt feladatok nem a legbonyolultabbak, amit egy könyvelőre lehet bízni, nem olyan rossz ez a fizetés érte. Ezekhez valójában nincs is talán szükség mérlegképes könyvelői képesítésre. Néhány dolog ezek közül más helyeken automatizált -pl az értékcsökkenési leírás, a riportok is egy gombnyomásra lejönnek. Az előző munkahelyként megemlített AR könyvelő sem túl komplex. Ott valószínűleg a beérkező zsozsót kellett összepárosítani a nyitott vevőkövetelésekkel - ez is sok helyen automatikusan megy már, csak ott nem, ahol olcsóbb alkalmazni valakit, mert nincs annyira sok tranzakció.

Ha többet akarsz keresni, akkor fejleszd tovább magad az adózás felé, hogy te készítsd el a bevallásokat, számitsd ki az adókötelezettséget. Vagy pedig az éves beszámoló összeállítása felé orientálódj. Az operatív tranzakciórögzítés nem a nyugdíjig tartó karrier.

2020. júl. 5. 22:59
 12/26 A kérdező kommentje:

Ezenkívül vannak más feladtaim is persze. De ezek a napi fő feladataim.

Éves beszámoló készítésben (magyar és US GAAP szerint) is részt veszek pl a főkönyvelő mellett, illetve adóbevallásokat is el tudok készíteni, de ezek nem napi vagy heti szinten vannak, hanem csak havi 1x,negyedévente 1x vagy évente 1x. (adónemként változó ugye)

2020. júl. 5. 23:27
 13/26 anonim ***** válasza:
17%

[link]

nem vagy alulfizetve, átlag

2020. júl. 5. 23:33
 14/26 anonim ***** válasza:
11%

Ne figyelj a proli károgóra, ha a közszférában alulfizetettek az emberek, az nem a te dolgod. Én sem azért tanultam 5 évet az egyetemen, hogy aztán ne törekedjek az általam elérhető legjobb életszínvonal megteremtésére csak azért, mert a tanárok is sz.rul keresnek. Semmi közöm az ő fizetésükhöz.

Szerintem reális ez a fizu, de tényleg ne ragadj be adminisztratív munkakörbe hosszú távon. Nálunk a sima könyvelők szerintem ennél rosszabbul keresnek (pénzügyi szektor). 3 év alatt br 25 ezer emelés nem túl acélos, cégen belül nem is fogsz sokkal többet keresni soha.

2020. júl. 5. 23:40
 15/26 anonim ***** válasza:
22%
Utolsó, te könyvelő vagy?
2020. júl. 5. 23:44
 16/26 anonim ***** válasza:
10%
#15: nem, de sokat dolgozom velük, főleg projektekben
2020. júl. 6. 07:39
 17/26 anonim ***** válasza:
22%
Így, hogy alig kell hozzá nyelvtudás, nagyjából reális. Ahol kell erős angol ott 480-500k, ha más nyelv is akkor 530k+, attól függően, hogy milyen nyelv.
2020. júl. 6. 09:10
 18/26 anonim ***** válasza:
26%

De ez nagyon kevés nekem csak egy pék szakmám van és egy éretségi

+2 év munkatapasztalat és műsorvezetőként többét keresek mint te nekem nettó 340-350 között közök a fizum

2020. júl. 6. 09:15
 19/26 anonim ***** válasza:
13%

Ja és én is napi 8 órában dolgozom és nappal

Plusz a kafatéria stb stb.

.

2020. júl. 6. 09:16
 20/26 anonim ***** válasza:
70%
Kafeteria az béren kívüli juttatás. Nem számít a bruttóba.
2020. júl. 6. 10:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!