Miért nincsenek munkák ebben az országban?
11/19 A kérdező kommentje:
Ti amúgy most miért nem dolgoztok? :D jah mert IT teruleten dolgoztok home officeban es van idotok okoskodni az olyanoknak akik nem ezt a pályát választották.
Nem IT területen dolgozok, de home officeban, és van időm okoskodni az olyanoknak akik nem képesek felelősséget vállalni a saját életükért, csak gyakorikérdéseken gyártják a kifogást hogy nekik miért szar az élet.
2021. febr. 15. 12:14
Na mit írtam kedves életképtelen troll. Minimum ponttal be tudsz kerülni egy vidéki főiskola mérnökképzésére. A legszarabbul fizetett kezdő vidéki mérnök is megkeresi a minimálbér kétszeresét, normális helyeken a kezdő a háromszorosa. Most 8 általánossal, érettségivel neked még a minimálbér is isteni ajándék lenne (meg egy irracionális döntés a főnököd részéről).
2021. febr. 15. 12:14
14/19 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy csak érettségim van?:D Jézusom. Meg kimondta hogy nem dolgozok? Én azt irtam hogy nincsenek munkák es jelenleg en Postan dolgozok de nem lehet váltani mert alig van meghírdetve valami, es van szakmam élelmiszeripari technikus meg borász de a munkalehetőségek száma egyenlő a nullával.
Egyébként annyira nincs munka hogy sacc 7 éve mióta kikerültem az iskolából, már a 6. hely ahol most dolgozok. Pedig se IT-s se mérnök se orvos nem vagyok.
2021. febr. 15. 12:23
Nagyon egyszerű, ez jön le a kérdésedből. Aki életrevaló, az talál munkát még érettségivel is.
2021. febr. 15. 12:25
Ez megint egy tipikus gyakoris kérdésnek álcázott hisztitopik. A kérdező csak szeretett volna önigazolást kapni a saját életképtelenségére, csak hát ez most nem jött be neki...
2021. febr. 15. 12:36
Tényleg kevesebb munkahely van, mint egy éve volt, ebben igaza van a kérdezőnek, mivel a munkanélküliség nőtt. De még mindig aránylag alacsony a munkanélküliségi ráta. Az mondjuk igaz, hogy az alacsonyan képzett vagy nem hasznos szakot tanulók között nagyot nőtt a munkanélküliség.
Esetleg azt javasolnám kérdező, hogy kezdj el keresni aktívan, és kicsit akár szélesebb látószöggel, mert a postán szerintem nem hasznàlod a diplomádat, tehát majdnem olyan, mintha érettségid + sok év szakmai tapasztalatod lenne csak. Esetleg húzd ki amíg beindul a gazdaság és utána válts.
2021. febr. 15. 13:34
"Aha de nyilván erettsegivel sem kapkodnak az enberek utan."
2021-ben az érettségi és 1 nyelvvizsga már alap feltétel, de lassan a diploma is az lesz. BTK-s diplomával meg ne csodálkozz, hogy sehova sem kellesz.
2021. febr. 17. 13:30
Kapcsolódó kérdések: