Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ebben az országban tényleg...

Ebben az országban tényleg éhen halnak azok, akik nincsenek a legjobbak között a szakmájukban?

Figyelt kérdés
Lassan végzős egyetemista vagyok, de egyre jobban kezdek parázni, mert régóta tanulok, 25 is elmúltam és semmiben nem vagyok kiemelkedő. Ha valami csoda folytán meg fogom tudni írni a szakdolgozatot és sikerül az államvizsga (ennyi van hátra), akkor el kell gondolkoznom azon, hogy mégis hol és hogyan fogok dolgozni miközben nincs olyan terület, amiben kimagaslanék. Nem kommunikálok jól, nem vagyok attraktív, az angolom max középfokú és ennyiben ki is merül a nyelvtudásom (képtelen vagyok rajta fejleszteni egyszerűen nincs nyelvérzékem), csapatban se tudok olyan jól dolgozni és eléggé stresszes típus vagyok. Ráadásul a CV-mben is "jól fog kinézni", hogy 6 év kellett egy BSc-hez. A másik véglet pedig az aljamunka, ami éppen elég az éhbérre, de legalább oda kőkemény protekció és munkatapasztalat kell, ami nekem egyetemista lévén természetesen nincs meg. Mi a fenét lehet ilyenkor csinálni? Létezik-e egyáltalán olyan munkakör, ahova bármikor felvehetnek egy átlagos vagy átlag alatti képességű embert? Itt a gyk-n végigolvastam állástémákban és mindenhol csak a negatív/kiábrándító válaszok vannak. "Ide-oda ennyit meg annyit kell tudni"/"ezt felejtsd el, mert túl szép, hogy igaz legyen"/"a szalagmunkára is százszoros túljelentkezés van, szóval ha nincs tapasztalatod meg egyéb finomság, akkor semmi esélyed" stb. Komolyan ilyen gáz a helyzet az általános értelemben vett munkakeresés terén Mo.-on? Külföldön nagyobb esélyem lenne mondjuk mosogatni/takarítani amiből meg lehet élni?
2019. márc. 18. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
ez baromság akinek van egy kicsi köze a munkaerőpiachoz nem mond ilyet
2019. márc. 18. 20:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Én kint voltam a hvg állásbörzén es en sem vagyok kiemelkedő még angolul sem tudok.

Mindenhova nyelvtudás, meg tapasztalat meg ez meg az rengetek elvárás.

Nem is ezzel van a baj. Sokan nem értik. Azzal ban a baj hogy az ember tanul egy szakmát azt amihez ért bár nem kiemelkedő benne legyen most pl. Marketinges.

Elvégzi az egyetemet, meglesz a diplomája. Elkezdi már már idegesen küldözgetni az önéletrajzokat de sok helyen még csak válaszra sem méltatnak.

Ha vissza is ír bárki ,behivnak interjura, végén közlik hogy nem téged választottunk, és utàna az borzasztó hogy kezdheti az ember elölről az önéletrajz küldést. Aztán megint nem megint nem. Végül kénytelen elvégezni ujabb es ujabb szakmát, csak éppen az a bökkenő hogy az idő és az életkor, évek telnek. És nem tud az ember egyszerűen elhelyezkedni mert vagy nincsen protekcioja ,vagy nem kiemelkedő,vagy a munkáltatók le se sza..ja őt.

Én is ebben szenvedek,tudod hova vettek fel 25 évesen ? Biztonsági őrnek 700 forintos oraberert unnepnap,betegszabdsag nincs. Es soha nem tudok elkoltozni a szuleimtol vagy onallo eletet elni,mert kevés a jol fizeto munka,de annal dragabb minden ,a lakás ,a kaja minden.

2019. márc. 18. 21:20
 3/7 anonim ***** válasza:

2#

Ezt én is írhattam volna....:/

Még a gyakorlat hiányát hagytad kis. 2 szakmámban is emiatt nem alkalmaznak...

Az ember azért tanul hogy a szakmájában dolgozhasson nem azért hogy szalag mellet nyomja 3 műszakban...így felesleges volt a kitanítatásom is az államtól, mert nem használom pl a szalagmunka mellett...

És még pénzről ne is beszéljünk...

2019. márc. 18. 22:48
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
simán el lehet helyezkedni Magyarban én is le tudtam jó tényleg nem nagy dolog a fizetés amit kapok nettó 290 +13, +14, havi meg benzin pénz meg a mozgóbér és a műszakpótlék havonta olyan 380-400+ a nettó fizetésem és év végén még kb 1 milla amit adnak. lehetne jobb is nehéz megélni itthon de nem lehetetten.
2019. márc. 19. 00:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem is az elvárások a probléma önmagában, a probléma az, hogy a tengernyi elvárást a juttatás nem tükrözi...
2019. márc. 19. 08:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Igaz, sajnos a magyar társadalom a darwini szelekcióra épült, aki nem tartozik a top szakmákba top diplomákba annak vége, máról ,hogy ha hónap végén eszik. Sajnos, ez elég szégyen. Minden tisztességes munkáért járna tisztességes fizetés és nem éhbér. Tőlünk nyugatabbra egy átlagmelós egy pék, egy szakács is meg tud élni, és enni a hó végén, nálunk már nem .
2019. jún. 14. 16:58
 7/7 anonim ***** válasza:
nem
2019. jún. 14. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!